På torsdagen gick en man till knivattack mot flera barn och en kvinna i Irlands huvudstad Dublin. Efter dådet utbröt våldsamma kravaller på gatorna när irländarna tog sig ut för att visa sitt missnöje med den rådande invandringspolitiken i landet.

Gärningsmannen är i 50-årsåldern och gick till attack på torsdagseftermiddagen utanför en lågstadieskolan i de centrala delarna av Dublin. På sociala medier pekas gärningsmannen ut som ”en migrant” och ”från Algeriet” – men det finns ännu ingen bekräftelse i media rörande den uppgiften.

LÄS ÄVEN: Sexualbrott på Irland skjuter i höjden – upp mer än 70 procent på tio år

Det framgår av medierapporteringen att tre barn – en femårig flicka, en sexårig flicka och en femårig pojke – och en kvinna i 30-årsåldern skadadades i attacken. Samtliga vårdas på sjukhus – den femåriga flickan och kvinnan i 30-årsåldern vårdas med allvarliga skador.

Polischef tonar ned terror

Polischefen Drew Harris kommenterade händelsen i BBC med att polisen ännu inte fått någon klarhet i motivet till attacken men att det inte ska röra sig om terror. Samtidigt har polisen framfört att det kan komma att ändras.

LÄS ÄVEN: Stora irländska protester mot inflöde av migranter

”Högerextrema”

På torsdagskvällen tog sig irländare ut på gatorna för att visa sitt missnöje mot irländska politiker och utvecklingen i landet genom att bland annat skandera invandringskritik, tända eld på migranthotell, bussar och polisbilar.

Samtidigt har polischefen Drew Harris, irländsk och brittisk media gått till attack mot irländarna som visar sitt missnöje. Dessa stämplas som ”huliganer” som drivs av ”högerextrem ideologi”.

Nedan följer ett axplock av videoklipp från kaoset på gatorna.

LÄS ÄVEN: Ny lag kriminaliserar läsandet av alternativa medier