Strax före midnatt, natten mot söndagen, utbröt ett storbråk på en parkeringsplats i Sollefteå. 15-20 personer uppges ha varit inblandade och hot med skjutvapen och skottlossning ska ha förekommit. Det rapporterar bland annat Allehanda.

Polisen har var ovillig att lämna ut uppgifter om händelsen och det är i skrivande stund fortfarande oklart vilka grupper det är som råkat i luven på varandra och vad konflikten handlade om.

En man i 25-årsåldern uppges ha gripits misstänkt för mordförsök, grovt vapenbrott och olaga hot. Mannens härkomst och om det rör sig om en person som är känd av polisen sedan tidigare uppges inte.

Polisen berättar däremot att man hållit ett stort antal förhör på brottsplatsen och att man gjort husrannsakan i en den gripne mannens bil och bostad.

Man uppger också att det i samband med gängbråket har upprättats två anmälningar om hets mot folkgrupp. Det har enligt polisen ”uttryckts missaktning mot etnicitet”. Vilka etniciteter det rör sig om hos förövare och brottsoffer framgår inte av polisens rapportering.

En man i 40-årsåldern uppges vara misstänkt i ett av HMF-fallen men inte heller hans härkomst uppges. I det andra fallet har polisen ännu inte någon misstänkt gärningsperson, bara en anmälan om att sådant brott ska ha begåtts.

Sollefteå har den senaste tiden varit skådeplats för en våg av grova brott, såsom rån, narkotikabrott och ett stort gängbråk i en livsmedelsaffär.