sokinsats-avestakvinnan
Inrikes

Stort polispådrag i sökande efter misstänkt mördade Avestakvinnan – kropp påträffad

Publicerad 2/23/2019
Annons

UPPDATERAD På fredagen iscensattes en större polisinsats med hundpatruller i ett skogsområde strax norr om Gävle. Polisen var initialt förtegen om anledningen, men på lördagsmorgonen bekräftar man att det rör sig om ett sökande efter den förmodat mördade hustrun till den östeuropeiske man som nyligen greps i Slovenien och nu utlämnats till Sverige där han på fredagen häktades. Senare på lördagen meddelade polisen att man påträffat en kropp som man tror är den försvunna Avestakvinnan.

Ett större skogsparti i närheten av Tönnebro norr om Gävle spärrades på fredagen av och sökandet fortsatte även under lördagen. Polisen uppger nu att man påträffat en död kropp i området som man förmodar är den eftersökta kvinnan. Det framgår inte varför polisen ansett det påkallat att söka i just det aktuella området.

Den östeuropeiske man i 45-årsåldern som för en tid sedan avvek från Avesta och senare greps i Slovenien misstänkt för att ha mördat sin 34-åriga fru, häktades på fredagen. Förhandlingen i Falu tingsrätt hölls bakom stängda dörrar.

45-åringen misstänks ha mördat hustrun i Avesta den 11 februari i samband med ett lägenhetsbråk och sedan fört med sig kroppen i bilen och dumpat den någonstans utmed vägen ned till kontinenten. När mannen greps i Slovenien efter att en internationell efterlysning gått ut hade han parets treåriga dotter i bilen.

LÄS MER: Man som misstänks mördat frun och fört bort parets barn gripen i Slovenien

Dottern har tidigare skickats tillbaka till Sverige och omhändertagits av de sociala myndigheterna i Avesta. Häromdagen anlände också den mordmisstänkte 45-åringen till Sverige efter att ha gått med på att utlämnas.

Mannens bil, som fortfarande är kvar i Solvenien, ska genomgå teknisk undersökning efter spår som kan bekräfta den arbetshypotes som polisen arbetar efter där fordonet använts för att transportera bort kvinnans kropp. Det är oklart om det blir svensk eller slovensk polis som får utföra undersökningen.

LÄS MER: Östeuropeisk man jagas för mord på kvinna och bortförande av barn

45-åringen är redan i nuläget på sannolika skäl  misstänkt för mord. Vilken bevisning eller vilka indicier polisen har som motiverar den högre misstankegraden har inte offentliggjorts.

Mannen nekar till brott. Så långt Samhällsnytt har kunnat kontrollera är 45-åringen inte tidigare dömd för brott i Sverige.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
615Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons