I början av månaden spårade ett godståg fullastat med giftiga kemikalier ur och tusentals boende i närområdet evakuerades. Sedan dess har rapporter om döda djur kommit och att kemikalierna kan ha förgiftat vattnet i området.

Det var den 3 februari som godståget från Norfolk Southern Railroad Company spårare ur. Nästan 2 000 invånare i staden East Palestine i delstaten Ohio evakuerades och inom några dagar genomförde tjänstemän ett ”kontrollerat släpp” och sedan förbränning av kemikalierna för att förhindra en stor explosion, som skapade en stor plym rök över området.

LÄS ÄVEN: Våg av oidentifierade flygande föremål

Företaget anklagas för att ha skött den kontrollerade förbränningen av kemikalierna dåligt och att den orsakade en snabb luftspridning av materialen. Vissa personer liksom deras djur ska ha haft svårigheter att andas då de återvänt till sina hem.

Företaget stäms

”Den giftiga plymen från svampmolnet nådde en nivå i atmosfären där den inte kunde fortsätta att stiga vertikalt, så den började breda ut sig horisontellt i ett tjockt moln”, skriver advokater för en familj i en stämning mot Norfolk Southern Railroad Company.

En av kemikalierna som spridits är vinylklorid som används för att tillverka plaströr, förpackningsmaterial och delar till bilar.

Sedan händelsen i Ohio har ytterligare ett tåg med farligt innehåll spårat ur i USA, vilket fått vissa att fråga om landet är utsatt för någon form av attack.

LÄS ÄVEN: Böter på tusentals kronor för de som värmer hemmen med ved