På måndagen meddelar Hall Media, som äger 18 tidningar/sajter, tillsammans med Hall Media Logistik att man varslar 160 personer om uppsägningar. Skälet är bland annat besparingar efter vikande annonsintäkter på grund av ökad konkurrens från globala aktörer som Google och Facebook och ökade kostnader för tidningsdistributionen.

Hall Media ger ut bland annat Jönköpings-Posten, Smålands-Tidningen och Falköpings tidning och varslet gäller 65 tjänster i mediebolaget och 95 inom tidningsdistributionen. Exakt hur varje enskild tidning/sajt påverkas är oklart.

Varje befintlig tidning ska finnas kvar digitalt men när det gäller den trycka versionen planeras en sammanslagning, vilket kommer resultera i en tjockare lokaltidning som ska bevaka Jönköpings, Kronobergs och Västra Götalands län.

– Det här är smärtsamt för alla men naturligtvis i synnerhet för dem som drabbas, säger vd Mats Tidstrand.

– Vi kommer absolut att ge ut papperstidningar ett tag till. Jag kan inte överblicka en exakt tidsangivelse, men min bild är att vi kommer att bli ett renodlat digitalt bolag.

En möjlighet är enligt Herman Nikolic, redaktionell chef och ansvarig utgivare, att Hall Media kan komma ha färre lokalredaktioner i framtiden men ha kvar lokalbevakningen.

Ansvarig utgivare i bråk med SD-politiker

I augusti 2018 påstod Jönköpings-Postens ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt att hon efter tidningens valdebatt på en krog blev hotad av ett par före detta politiker.

Det var då Johansson Flyckt lämnade lokalen som hon ska ha stoppats av en man och en kvinna, båda tidigare aktiva politiker i Jönköping.

– Kvinnan hälsade först och tog i hand men hon blev obehaglig och hotfull. De orden hon sen uttryckte var en vilja att döda, det var ett dödshot och hon sa det flera gånger, säger Marie Johansson Flyckt.

Enligt Johansson Flyckt ska duon ha varit upprörd över en publicering ett par år tillbaka i tiden.

Hall Media lämnade sedan in en polisanmälan om olaga hot. I juni 2019 kom domen där de två före detta politikerna dömdes till villkorlig dom och böter samt skadestånd.