Mälarsjukhuset i Eskilstuna får kritik av Inspektionen för vård och omsorg efter att en 43-årig kvinna med misstänkt stroke tvingades vänta fem timmar på att få träffa en läkare.

Det var den fjärde januari i år som kvinnan anlände till akuten med smärtsam huvudvärk. Sjukhuspersonal gav kvinnan morfin, dropp och röntgade huvudet, rapporterar SVT.

Därefter skulle det dröja cirka fem timmar innan kvinnan blev undersökt av en läkare. Det konstaterades till slut att kvinnan hade drabbats av en mindre hjärnblödning.

Kvinnan transporterades sedan vid tre-tiden på natten  till Akademiska sjukhuset i Uppsala för att genomgå en operation redan samma morgon.

Kvinnan fick ingen hjälp
Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritik mot sjukvårdens behandlingen av kvinnan. Bland annat ska hon under den långa väntetiden på akuten ha varit tvungen att besöka toaletten flera gånger på egen hand.

Det är en uppgift som sjukhuset inte kan bestrida, bekräfta eller förklara eftersom man vid sidan av övriga brister också har brustit i dokumentationen rörande övervakningen av patienten.

Vidare kritiserar IVO Mälarsjukhuset för den vård men tillhandahållit efter operationen, där en läkare valde att inte rådgöra med annan läkare om kvinnans frågor kring medicinering.