Dansk Folkepartis ledare, Kristian Thulesen Dahl, delar varje vecka med sig av sina tankar i ett veckobrev till partimedlemmarna. Vanligen behandlas aktuella ämnen inom dansk politik eller EU. Nu varnar han för islamiseringen av Danmark och beskriver Sverige som ”islamiseringens högborg”.

Thulesen Dahl är sedan länge engagerad i kampen mot islamisering. Han har i tidigare veckobrev pekat ut hotet från islam som en av partiets viktigaste frågor och har vid flera tillfällen lyft fram Sverige som ett varnande exempel.

”Vi har sett i Sverige hur mängden invandrare kan påverka ett land. Sverige blir troligen aldrig sig själv igen. Det vore förödande om Danmark skulle gå samma öde till mötes”, skrev Thulesen Dahl i ett veckobrev, redan i februari 2019.

LÄS ÄVEN: Inger Støjberg: ”Ärligt talat – islam är ett problem i Danmark”

”Vänsterradikala krafter hotar Danmark”

I sitt senaste veckobrev kallar den danske partileden Sverige för ”islamiseringens högborg”. I brevet talar han bland annat om hur Inger Støjberg – landets tidigare migrationsminister och välkänd för att tala klarspråk – fått en ”helt orimlig behandling” av sitt forna parti. borgerliga Venstre, som i vad som kallats ett svek tagit initiativ till att ställa henne inför riksrätt för beslut hon tog som migrationsminister.

Støjberg beskrivs av Thulesen Dahl som en pålitlig samarbetspartner och en garant för en strikt migrationspolitik i kampen mot islamiseringen av Danmark.

”Tillsammans har vi genom åren genomfört hundratals åtstramningar som säkrat att vi inte fått samma utveckling som i islamiseringens högborg: Sverige”, skriver han.

Nu, när Støjberg förlorat sitt inflytande över sitt tidigare parti, oroar sig Thulesen Dahl för att mycket av deras partiöverskridande samarbeten är på väg att luckras upp och att de åtstramningar som gjorts gradvis kan komma att urholkas.

”Färre in – fler ut” har varit den danska strategin sedan 2015, förklarar Thulesen Dahl och skriver att risken nu är stor att detta är på väg att ändras. Han avslutar veckobrevet med en varning om att vänsterradikala krafter nu hotar Danmarks framtid.