En 26-årig kvinna i huvudstaden är Sveriges yngsta dödsoffer i den pågående coronaepidemin. Kvinnan som avled av ett hjärtstopp hade ingen underliggande sjukdom.

LÄS ÄVEN: Här hyllar Anges Wold corona – ”dödar bara äldre som tur är”

Den officiella dödssiffran över coronasmittade i Sverige är nu 110 personer. Tidigare i helgen avled en 30-årig man i Jönköping som hade en underliggande riskfaktor.

På söndagen rapporterade Dagens Nyheter att en 26-årig kvinna har avlidit av viruset. Enligt flera källor till tidningen avled kvinnan på Södersjukhusets intensivvårdsavdelning för coronapatienter vid lunchtid på fredagen.

Mörkar yngre dödsfall

Det framgår av tidningens rapportering att kvinnan inte har haft någon underliggande sjukdom men däremot ska en riskfaktor ha funnits med i bilden. När tidningen kontaktar Region Stockholm för att få mer information om kvinnans fall avvisar de frågor.

– Det råder patientsekretess. Vi bekräftar inte åldrarna på det sättet utan säger endast ”över eller under 70 år”, säger Erik Berglund som är pressekreterare vid Region Stockholm.

Enligt ett mejl från regionen till DN är det inte aktuellt att specificera om dödsfall under 80 år.

”Regionen kan bekräfta hur många som avlidit i åldersspannet över 80 år. Sammanlagt har alltså 68 personer avlidit. Av dessa var 49 över 80 år. Ålder eller inom vilket åldersspann de som avlidit som är under 80 år kommer inte i dagsläget att rapporteras”.

LÄS ÄVEN: Regeringen anlitar Instagramkändis i försvar av coronahantering