På torsdagen förlorade Sverige mot Georgien i fotboll med 0-2. Detta ska ha gett upphov till påstått hat i sociala medier mot Alexander Isak och Victor Nilsson Lindelöf och nu överväger Svenska Fotbollsförbundet att polisanmäla kommentarer.

Enligt Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman ska Isak och Nilsson Lindelöf fått ta emot mängder med hatfulla kommentarer på sina sociala medier.

– Jag och Andreas Hård (jobbar med landslagets sociala medier) satt uppe i natt och gick igenom allt och tog skärmdumpar och sparade kommentarer, enligt den rutin vi alltid numera har när den här typen av kommentarer tenderar att komma. Det var en del grova övertramp. På Isaks var det en del kommentarer som skulle kunna utgöra grund för hatbrott och eventuell anmälan i ett senare skede, säger han och fortsätter:

LÄS ÄVEN: Efter målmissen: Nu polisanmäler landslaget oschyssta kommentarer på nätet

– Oavsett brott eller inte så är det tröttsamt och ledsamt hur en del som kallar sig våra supportar väljer att bete sig mot grabbarna genom sina grova övertramp på olika sociala medier och plattformar. I sammanhanget skall dock nämnas alla de uppmuntrande kommentarer som spelarna får och som i antal är avsevärt fler än folk som väljer hat och kränkningar.

Nu ska man prata ihop sig om hur man ska agera och har kopplat in jurister för avstämning kring de eventuellt olika brott det kan handla om och hur de i så fall går vidare.