På söndagen flög kulor i nya gängkriminella avrättningar runt om i huvudstaden. En av dessa skjutningar ägde rum i det invandrardominerade och så kallade utsatta området Malmvägen, beläget i Sollentuna norr om Stockholm. När SVT besöker problemområdet för att söka svar kring skjutningarna frågar man om det inte beror på inställda renoveringar för 15 år sedan.

Det är SVT-reportern Anna-Klara Bankel som ställer frågor till Anna-Lena Johansson (L), vice ordförande för kommunstyrelsen. Johansson börjar med att uttrycka hur problematiskt det är att skjutningarna äger rum på just ”en ljus och varm sommarkväll”. Vidare berättar hon att kommunen ordnar med stöd för barn som har blivit skräckslagna av gänguppgörelsen.

LÄS ÄVEN: Två skjutningar i Stockholm på söndagen – en död och flera skadade

Därefter frågar reportern om avrättningarna mellan kriminella invandrare kan ha att göra med inställda renoveringar i bostadsområdet Malmvägen.

– Malmvägen är ju ett väldigt eftersatt bostadsområde. För 15 år sedan ungefär ställde man in renoveringen av hela Malmvägen. Vad tänker du? Ditt parti var vid makten då, frågar Bankel.

Därefter följer hon upp med ytterligare en fråga rörande de här kriminella ungdomarnas uppväxt som ”små barn”.

– Om ni hade satsat tidigare när de här ungdomarna var små barn, tror du ni hade haft samma problem som idag?

Den liberala politikern svarar SVT-reportern att man har gjort en del ombyggnationer av gångvägar.

– Tidigare var det ju till exempel gångvägar över Malmvägen. De var otrygga och har tagits bort. Vi har också tagit bort gångar mellan bostadshusen, berättar Johansson.

https://www.facebook.com/mange.schillis/videos/10219309010014340/

Många är kritiska mot SVT
I sociala medier är det många som rasar mot den skattefinansierade public service-aktören. En person skriver, ”är ni helt dumma i huvudet?”.

En annan person anklagar SVT-reportern för att vara en agendasättande journalist.

Efter skjutningen
Strax efter skjutningen försökte polisen påbörja sitt arbete men fick istället arbeta med att flytta på boende som försökte bryta avspärrningarna och inte följde anmaningar att backa. I samband med detta uppstod bråk. Nedan ett videoklipp som visar händelseförloppet (det startar efter 3 sekunder, efter ett reklamklipp):

LÄS ÄVEN: Flera bostäder i Sollentuna beskjutna med automateld