I ett reportage som SVT har publicerat får man höra representanter från Naturskyddsföreningens (SNF) viltvårdsgrupp och Svenska jägareförbundet när de argumenterar för och emot årets vargjakt. Men vad de inte nämner är att SNF-representanten även är aktiv inom Miljöpartiet.

I de norra delarna av landet har vargjakten länge varit en infekterad fråga. Vargstammen i Sverige är den största vi haft i modern tid – vilket bidrar till stora problem för tamboskap.

Men djurrättsaktivister är kritiska till licensjakten som i år innebär att 75 vargar får skjutas – trots att de som påverkas negativt av de 460 vargarna menar att jakten är nödvändig.

När SVT gör ett reportage om jakten får Daniel Ekblom ge sin syn på saken. Han presenteras som representant för Naturskyddsföreningen i Gävleborg, men det statsmedia inte nämner är att han även är aktiv medlem i Miljöpartiet, vilket I allmänhetens tjänst var först med att uppmärksamma i sociala medier.

– Det är tragiskt. Det kan få konsekvenser för lång tid framåt, säger miljöpartisten Daniel Ekblom om vargjakten.

LÄS ÄVEN: SVT i ny fadäs – ’glömmer’ nämna att bonde kandiderar för C

Svenska jägareförbundet: ”Jakt nödvändig”

Gunnar Glöersen, jägare i ett utpekat jakrevir i Värmland samt rovdjursansvarig i Svenska jägareförbundet, är en av dem som anser vargjakten vara nödvändig.

– Det är helt nödvändigt med jakt för att bromsa tillväxten av varg. Vargstammen är den största vi har haft i modern tid, säger Gunnar Glöersen till SVT.

Samnytt söker SVT:s reporter Karin Mannberg för en kommentar.

LÄS ÄVEN: SVT intervjuar kvinna på gatan – undanhåller att hon är centerpartist