Ett mejl skrivet på dålig svenska har skickats ut till ett antal salsa-musiker i Sverige. Mejlet kommer från produktionsbolaget Meter som gör många program åt SVT men också bland annat TV4. Bolaget får nu kritik eftersom Meter i mejlet säger att man inte vill betala musikerna utan att de ska spela gratis.

Salsa-musiker som fått mejlet är upprörda över att ett stort bolag som Meter försöker göra gällande att man inte har råd att betala för musiker i sina produktioner. Spela gratis kan man göra på någon bekants bröllop eller ideell gala, säger man, inte i kommersiella produktioner av det slag som Meter gör.

Eftersom SVT flitigt anlitar Meter för sina underhållningsprogram har Petter Bragée som är programchef för underhållning på SVT i Malmö fått frågan om hur man ser på mejlet. Han uppger att sådant inte är acceptabelt för bolag som arbetar för SVT och säger att han varit i kontakt med Meter för att efterhöra hur ett sådant mejl har kunnat gå ut från produktionsbolaget.

Björn Persson som är vd på Meter har enligt SVT svarat att det rör sig om ”ett olyckligt misstag”. Han hävdar att gällande avtal följs när musiker anlitas i deras program.

Musiker som fått mejlet tror emellertid inte att det varit fråga om något enskilt misstag. Detta eftersom sådana mejl har gått ut i omgångar med tid emellan. Man menar att Björn Persson försöker lägga över skulden på den assistent med utländsk bakgrund som sattes att rekrytera salsa-musiker och som undertecknat mejlet.