På torsdagen tillkännagav Miljöpartiet vid en presskonferens vilka toppkandidater man ställer upp med i det stundande EU-parlamentsvalet. En av dem är den mångårige SVT-meteorologen Pär Holmgren.

Mot en fond av maskrosor tillkännagav Holmgren sin kandidatur och att han är starkt klimattroende. Han ser som en av sina huvuduppgifter att predika FN:s klimatpanels evangelium i Bryssel och varnade för att domedagen är nära om människorna inte gör omedelbar bot och bättring i sin livsstil.

Holmgren har vid sidan av att presentera vädret i SVT också varit en av Public Service-bolagets flitigast anlitade ”experter” i den som många menar klimatalarmistiska kampanj man nu driver. Bland annat har psykologer kallats in för att sjukdomsförklara de som är tvivlare eller svaga i tron.

Miljöpartiets andra toppkandidat till EU-parlamentet är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Hon deklarerade vid presskonferensen att hon ser som sitt främsta uppdrag att i Bryssel förkunna principen om alla människors lika värde.

Bah Kuhnke saknade helt partipolitisk erfarenhet när hon hösten 2014 klev rakt in i regeringen efter att några dagar tidigare tecknat medlemskap i Miljöpartiet. Inför risken att de rödgröna nu förlorar regeringsmakten vill partiet belöna henne för sitt kultur- och demokratiarbete med en stol i EU-parlamentet.

Även Bah Kuhnke började sin karriär som programledare på SVT. Enligt en uppmärksammad undersökning för några år sedan hade Miljöpartiet egen majoritet, 52 procent, bland anställda på det statliga TV-bolaget. Siffran kan idag dock var lägre då partiet gått tillbaka kraftigt.