SVT rapporterade när Vänsterpartiets ordförande i Älmhult hotades i höstas, men när kommunstyrelsens sverigedemokratiska ordförande i Hörby mottagit hot under en längre tid och till slut fått polisbevakning råder det tystnad från public service-aktören.

Det var i början av september förra året som Sveriges television rapporterade att Jerker Nilsson, vänsterpartiets ordförande i Älmhult i Småland, hade polisanmält att han flera gånger blivit utsatt för hot. SVT publicerade ett e-postmeddelande från Nilsson:

”I år har vi medvetet valt att sova flera nätter på hotell för att kunna slappna av och sova, vilket inte funkat alla nätter i ett hem när man blivit hotad med hembesök.”

I slutet av januari uppmärksammade bland annat Lokaltidningen Mellanskåne, Skånska Dagbladet och Sydsvenskan att Cecilia Bladh in Zito, kommunstyrelsens sverigedemokratiska ordförande i Hörby under de senaste månaderna utsatts för både hot och trakasserier.

Det ska bland annat ha varit okända människor i Bladh in Zitos trädgård och även adresserats hotfulla brev till hemmet. Trakasserierna startade redan i oktober förra året och trots att kommunstyrelsen ordförande nu har fått polisbeskydd råder det fortfarande tystnad från det statliga tv-huset.

Gör ni skillnad på politiker?
I sociala medier uppmärksammar ”Granskning av Public Service” SVT:s tystnad kring hotet mot en förtroendevald sverigedemokrat. Man ställer en öppen fråga till public service-bolaget.