Den reporter på statstelevisionen som stängdes av efter att ha hånat Rasmus Paludan i samband med att han bevakade en koranbränning i Göteborg – är nu åter i tjänst vid nyhetsredaktionen. Anton Svendsen, redaktionschef på SVT Väst, ser inga problem med opartiskhet trots att det knappt gått ett år efter journalistens hatiska utspel mot politikern.

Det var i slutet av februari 2022 som SVT-reportern Martin Grill skulle bevaka Rasmus Paludans demonstration på Frölunda torg. Men han kunde inte hålla sina personliga åsikter inom sig utan började istället agera motdemonstrant på platsen.

LÄS ÄVEN: SVT-reporter brister ut i hat under arbetet: ”Bla bla åk hem jävla idiot”

Martin Grill stod i en blå SVT-väst och sa bland annat ”åk hem din jävla idiot” till Rasmus Paludan. Vidare framförde reportern till en åskådare att han inte behöver vara neutral när det gäller Paludan eftersom han menar att politikern är psykiskt sjuk.

– Bla, bla, bla, bla. Åk hem din jävla idiot. Alltså om man har 100 procent människor så kan inte alla vara friska, det är alltid några som är sjuka, säger statsreportern om politikern.

Redaktionschefen: ”Inte så att man blir av med sitt jobb”

Anders Svendsen är redaktionschef på SVT Väst och han tonar ned allvaret i reporterns hatiska utspel på Frölunda torg.

– Det är inte så att man blir av med sitt jobb för all framtid, säger Anton Svendsen till GP.

Enligt Anders Svendsen har Martin Grill uppträtt olämpligt och SVT-journalister ska vara ”opartiska i tjänsten”. Men trots detta har han redan nytt förtroende för sin kollega. På frågan om Grill även kommer att arbeta med politisk bevakning framöver vägrar Svendsen ge något svar.

– Det har jag ingen kommentar på, det är en hypotetisk fråga.

LÄS ÄVEN: SVT-chefen: Inget problem att 70% av våra journalister röstar V eller MP