SVT:s hantering av Önnevall-fallet oacceptabel från början till slut

Delningar

➤ KRÖNIKA  SVT-utrikeskorrespondenten Fredrik Önnevall och hans filmteam har dömts för människosmuggling i tre instanser. Domstolarnas milda påföljd med endast villkorlig dom och böter ger skäl att kritisera rättsväsendet för vänsterliberal politisering. Än värre är emellertid SVT:s agerande som måste anses stå i strid med såväl public service-uppdraget som grundläggande demokratiska principer.

Bakgrunden till domen är att Önnevall 2015 beslöt att olagligt föra in en ung syrisk migrant till Sverige som redan befann sig i säkerhet i EU och där man dessutom passerade ytterligare ett stort antal säkra länder under smuggelfärden hit.

Önnevall och hans kollegor som befann sig i Grekland på uppdrag av SVT valde att självsvåldigt åsidosätta det man var där för att göra för att i stället dokumentera ett eget olagligt människosmugglingsprojekt. De hävdar åtminstone att de inte informerade sina överordnade på SVT om saken.

Den uppgiften kan i skenet av hur SVT senare agerat ifrågasättas. Mycket talar i stället för att Önnevall gjorde det han gjorde med ledningens goda minne, vilket i så fall ger övertrampet en ännu grövre dimension.

Men om vi ändå utgår från att det stämmer borde filmteamet redan när de kom tillbaka till Sverige och saken uppdagades ha blivit föremål för skarpa disciplinära åtgärder för att ha åsidosatt sitt uppdrag för att i stället begå brottsliga handlingar.

SVT borde ha beslagtagit filmmaterialet, överlämnat det till polisen och bett dem inleda en förundersökning om brott. Så länge den pågick borde Önnevall och de övriga två i teamet ha stängts av från allt arbete på SVT och när fällande dom vunnit laga kraft borde alla tre ha avskedats.

Så agerar en ansvarstagande publicist och i synnerhet en som har den särställning och det public service-uppdrag som SVT har. En sådan aktör står upp för att svensk lag ska följas som ett uttryck för att land ska med lag byggas och att lagar är stiftade av landets högsta demokratiska församling. En sådan aktör accepterar inte att anställda begår brott på arbetstid och missbrukar plattformen för anarkistisk aktivism.

Dessvärre är SVT inte en sådan aktör, vilket varit välkänt i flera decennier men utan att politikerna ingripit. I stället har man nu beslutat tvinga hela svenska folket att betala för verksamheten via skattsedeln – verksamhet som till stora delar inte med bästa vilja i världen kan anses rymmas inom public service-begreppet och där man dessutom medvetet och systematiskt bryter mot direktiven om opartiskhet och saklighet.

Önnevall-fallet är bara ett av många skräckexempel på detta. SVT-ledningen begick här varje fel man kan göra. I stället för att gå till polisen och stänga av teamet, valde man att sända filmmaterialet och det dessutom vinklat på precis det sätt som den antidemokratiske och för lagen likgiltige Önnevall önskat missbruka sin anställning och sitt uppdrag för att göra.

Det kunde ha varit försvarbart om SVT sänt delar av materialet i ett nyhetsinslag där man rapporterade om filmteamets övertramp och avstängning och där man meddelade att man tog avstånd från deras agerande. Men nu gav alltså SVT:s ledning i stället Önnevall full tillgång till plattformen för inte bara aktivistiska utan rent olagliga aktioner.

Och det stannar inte där. I stället för avstängning togs Önnevall i försvar av SVT:s ledning. Han till och med belönades med att bli ankare för en ny programserie. Bolaget har också med licensbetalarnas pengar betalat Önnevalls och de övrigas advokatkostnader som sammanlagt utan tvekan uppgår till flera hundratusen kronor, kanske rentav en miljon eller mer. Det är pengar som SVT fått för att producera program, inte för att betala kriminella medarbetares rättegångskostnader.

När domen nu vunnit laga kraft ända upp i Högsta domstolen fortsätter SVT att försvara Önnevall och hans team som alla tre får arbeta kvar. SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala säger dessutom i ett uttalade att ”vi tar inte ställning i skuldfrågan”.

Det är fullständigt horribelt uttalande. Självklart måste en public service-aktör som SVT ta ställning för gällande lag och en dom som stått sig ända upp i högsta rättsliga instans. Något annat kan inte komma ifråga. SVT är inte någon liten anarkistisk tidskrift som kan ta sig rätten att ta ställning mot rättsstat och demokrati.

Rasiwala spär dessutom på med att förneka att Önnevalls agerande eller för den delen SVT:s medlöperi skulle vara ett politiskt ställningstagande av det slag som bolaget enligt sändningstillståndet inte har rätt att göra. I stället menar hon att det endast handlar om ett ”humanitärt ställningstagande”.

Rasiwala tycks inte förstå att det uttalandet implicerar att SVT inte anser att svensk lag och svenskt rättsväsende lever upp till humanistiska värderingar. Detta trots att Sverige har världens mest liberala och generösa lagstiftning och domhistorik på invandringsområdet. Vad är det om inte ett politiskt ställningstagande, och ett anmärkningsvärt sådant därtill?

Fortfarande finns möjligheten för SVT att göra om och göra rätt – att sparka Önnevall och de övriga dömda, riva upp beslutet att betala trions rättegångskostnader och be svenska folket om ursäkt för hur man hanterat fallet.

Utsikterna för att det kommer att ske är dock små. Och från och med januari kan du heller inte ”rösta med fötterna” mot SVT genom att säga nej till att betala för verksamhet av det här slaget. Du kan förvisso avstå från att titta, men betala får du göra lik förbannat. Det har sju av åtta riksdagspartier ställt sig bakom. Det kan vara något att tänka på när du går till valurnan i det extraval som nu ser ut att krypa allt närmare.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

146 KOMMENTARER

 1. Svensken är en idiot.
  Vi som folk kan sätta stopp för allt vansinne. Men gör det inte.
  Då förtjänar vi inget annat än skit heller.

 2. Jag vet ju att det var snack om att Grekland ville ha dessa utlämnade. Detta då de passerade grekiskt territorium med sin lille ”guldklimp”. Och grekerna tyckte INTE om det.

  Jag minns även att Önnevall, som den naturliga fegis han är, lät sin tolk smuggla igenom denna olagliga flykting. Så att, om de åkte fast, skulle han slippa ta skulden för det. Istället skulle tolken hamna i fängelse. Och då pratade vi om många år, och ingen ”svensk standard”. Så modig var alltså Önnevall.

  Men väl här, hemma i Sverige, började han istället att skryta om sin ”bedrift”. För att få ”gillanden” självfallet. Och att vänsterhängda kvinnor skulle vilja gå i säng med honom. Och tolkens roll, den tonade han ju ner, för den skulle ju kunna solka skenet från hans gloria.

  Så jag undrar nu, har grekerna glömt denna incident? Jag vet att det var uppe på tapeten, att de via Interpol skulle begära ut denna Önnevall, för att han skulle stå inför grekisk domstol för sina handlingar. Är det försent att påminna dem?

 3. Tänk om det vore muslimsk terrorist som Önnevall smugglade in??!!
  Kommer Svt (skattebetalarna!) ta på sig ansvaret??

 4. Förutom att betala Önnevallś semesterresa, med licenspengar, får nu skattebetalarna stå för papperskastarenś uppehälle, förmodligen för evigt

  Obs! Du Önnevall, Grekland är INGEN krigszon, men du var väl för feg att ge dig in i skarpt läge

 5. Tyvärr har det åttonde partiet,SD, röstat för Moderaternas budget utan villkor så de kommer inte få min röst vid ett omval. Mycket i den budgeten som inte gillas. Det blir blankröst.

 6. Man kan ju tänka sig konsekvenserna, om Önnevalls tilltag vinner gillande i Högsta Domstolen.

  En invasion av migranter från hela världen.som anses räddas av smugglare av humanitära skäl.

  Människosmugglarna kommer då att gå mot ljusa tider,samtidigt som mörkret faller över Sverige.

 7. Den lille syrianen har nu fått hit sina anhöriga. Det rör sig om 8 personer som nu kostar svenska skattebetalare enorma summor varje år, lång tid framöver förmodligen.

  • 8 hittills, det kan komma att bli många fler framöver, när alla kusiner, nästkusiner och dylikt kräver att få återförenas här. Önnevall borde bekosta detta ur egen ficka!

  • Denna kostnad skall Fredrik Önnevall stå för samt att han får hålla på i SVT fortfarande är för mig en gåta

   Denna Familj skall utvisas nu när kriget är slut

  • Sen vill Löfvén &Co även ha hit ytterligare 300 000 andra anhöriga, till dem som redan erhållit asyl i Sverige.

   När tar invandringsvansinnet slut?

   • När vi står upp och säger STOPP! och går man ur huse och föser ut förövarna ur riksdagen, mediakåren, rätts(fel)väsendet, kommunerna, armén, polisen etc. Inte en dag tidigare.

    • Jag hoppas på den demokratiska vägen till förändring.

     Nyval kan vara starten till förändringen.

     Att med våld framtvinga förändringar är sista alternativet.

     Min förhoppning är att våld ska undvikas.

     • Hoppas kan vi göra men jag ser det tyvärr som orimligt att gå den sk demokratiska vägen eftersom våra motståndare har full kontroll på samtliga instanser jag nämnde ovan. Hur har de flesta förändringar genom historien skett där folkets utsatts för maktfullkomlighet – sällan genom demokratiska vägar så vitt jag kan minnas…

     • Nej det där tror jag inte på. Det låter som rena fantasier. Tala om hur du tänker dig att ett sådant folkuppror skulle gå till! Vad skulle t.ex du själv göra? Skjuta någon minister eller kasta bomber. Det är lätt att vara kaxig när man sitter tryggt på sin kammare och knappar på tangentbordet. Tag ett pass till med World of Warcraft istället!

     • Det handlar föga om att vara kaxig – det handlar om att se vad som är realistiskt för att få till en förändring. Ett folkligt uppror kan inte ske utan en informerad massa. Det har vi inte idag. Att ta till det våld du beskriver är inte förenligt med våra naturlagar och således har jag ingen rätt att göra det. För att få ta till lagligt våld behöver jag först bli angripen och bestulen.

      För att förstå vad som kan låta som svammel i mångas öron behöver man djupstudera det som bla Mark Passio, Jordan Maxwell, William Cooper förmedlar i sina föreläsningar och böcker.

      I en tid som denna finns inte tid för undanflykt till spelförströelse. Bättre läsa någon av de många böcker som föreslås av ovan nämnda personer. Det ger kunskap och en djupare insikt om de styrande krafterna i världen. Ett bildat folk är den enda och rätta vägen till en bestående förändring.

  • I snitt kommer dom att kosta 78.000 kr per år under deras livstid.
   Det bli mycket pengar svenska skattebetalare skall punga ut med bara för dessa 9 personer. Hade säkert varit bättre både för dom och oss om dom stannat hemma och vi istället betalat 7 800 per person och år till dom….om vi nu skall betala överhuvudtaget.

 8. Så blir det när SVT är GUD själv och journalisterna är profeterna. Och sossarna är världshärskarna. Det kan bara gå åt helvete. Sätter ingen stopp för så är det nästa steg.

 9. Håller med Mats D. och håller inte med heller. När Mats tar i som han gör för det tankarna till en amerikansk väckelsepredikare tyvärr. Tror inte att den breda allmänheten bryr sig ett dugg om hr Önnevall och hans medarbetare. Jag fick för en tid sedan en bok av herrar Persson och Schibbye med titeln 438 dagar På framsidan ett fotografi av två ruffsiga herrar varav den ena med mitella allt i syfte att framkalla sympati. Avsikten med att ge mig boken var ju att jag skulle ansluta mig till den ”goda” sidan att ett tiotal färgade lokalguider fått sätta livet till för att dessa herrar skulle få göra sitt skoop hade helt undgått donatorn av denna bok

  • Förändringar initieras aldrig av den breda allmänheten.

   Utan av väckelsepredikanter av Mats Dagerlinds kaliber.

   Man hoppas att Svensson nån gång ska vakna ur sin dvala.

 10. Vill påstå att Svt/Sr inte alltid varit så extrema som nu. SD-effekten är en trolig förklaring.
  Vill också påstå att det faktiskt fanns en borgerlig opposition mot vänstervridningen på 70 och 80 talen.
  Nu tiger man. Höger har blivit vänster, en rödblå röra.

   • De är ju socialister med nationell i stället för internationell inriktning som sovjetkommunismen hade. Hur kan detta vara ”höger”?

    • Nä sedär..
     Höger är väl kanske kapitalism då, a la’ USA.
     Det är väl inte ett så lyckat koncept för många stackare heller.

     • I USA är D tämligen röda. R eller GOP som de även kallas är lite mer konservativa, men ganska röda de också. För att nu inte tala om de sk Neocons, vilka förespråkar krig och inblandning i andra länders inre angelägenheter utan FN mandat som exempelvis Serbien, Kosovo, Libyen, Irak, Afghanistan, Syrien m fl. Mest dåligt har kommit ut av dessa attacker, men de följer en plan eller protokoll som stakades ut för mer än 100 år sedan i dåvarande Ryssland

 11. Att nu det ej blev något straff för människosmuggling berodde på att SVT var inblandad . Vilken dj-a fadäs av en myndighet som är väldigt likt en Bananrepublik som Sverige i vanliga fall brukar ta avstånd ifrån . Straffet skulle bli kännbart mycket strängare , då det skedde med halvt officiell täckmantel . Vårt land kan med god marginal klassas in bland de korrumperade länderna och inte som det en gång varit .

 12. SVT och den aktuella redaktionsledningen har självklart inte bara varit informerade om detta utan spelat en aktiv roll, inte minst genom att ge klartecken för utformning och sändning.
  Dessa aktivister är så fartblinda och okvalificerade att de bara såg detta som ”bra tv som går genom rutan”.
  Efter att ha blivit tagna på sängen får Önnewall nu plåster på såren genom betalda rättegångskostnader plus eget tv-program. Även dagsböterna, som han själv säger ”självklart betalar själv” tas sannolikt även de från licens-/skattemedlen förklätt i lönepåslag eller dylikt.
  Public service är inte bara en vänsterns propagandakoloss betald av ett grundlurat folk. Det är i mina ögon statsmaffia i dess vidrigaste form.

  • Personalen på SVT hälsar med meddelandet:

   Public Service är en samlingsplats för oss som tycker lika.

   Allt annat är högerextremism.

 13. I en julsaga mötte en förslagen bondmora en slipprig s.k. mangosse. ”-Felet du gjorde var att bli likt en sektliknande klassordnings-man ingen stod ut att se eller höra. Du underskattade publiken & hade även börjat irritera dina journalist-allierade, som ju vanligtvis bara gullar & duttar” sa hon. Mangossen insåg att han inte var någon bondmora. Lite smålistig var han, men inte rävslug..

 14. Precis som i fråga om jämlikhet,där några är jämlikare än andra gäller samma sak inför lagen,inför vilken vi alla skall vara lika -men där uppenbart vissa är mer lika än andra…..

  Och vänsterns mullvadsarbete som kommit långt i dag har följt den klassiska manualen när du vill förändra samhället: bemäktiga dig media och Radio/TV,samt utbildningsanstalterna i ämnet,så har du greppet direkt ! Nu också universiteten……

 15. OT.

  Var finns Läkarförbundets enkät om hur svenska läkare bemöts av icke-svenska patienter?

  Hundratals läkare vittnar om rasism och kränkningar från patienter

  Kränkande och stötande kommentarer. Önskan om att vilja byta till en ”svensk”
  eller kristen läkare. Under en undersökning, eller inför en operation.
  Ibland mitt i ett livshotande läge.

  Hundratals läkare vittnar i en enkät som Läkarförbundet har gjort på uppdrag av
  SVT Nyheter om rasism och kränkningar från patienter.

 16. Det finns cirka 60 miljoner flyktingar världen.

  Har alla rätt att bosätta sig i Sverige.

  Plus flerfaldigt fler anhöriga?

  Sug på den Önnevall!

 17. Gillade programmen när han pratade om mat i Kina. Han skulle fortsatt med det istället för att smuggla bidragsturister på licensbetalarnas bekostnad. Nu har han hamnat i samma fack som Skavlan som man aldrig mer vill se.

 18. Minns så väl när jag fick läsa att Önnevall skulle åtalas. Jag gick in på SVT-play för att se om dom tagit bort programmet, men nej då, jag hittade det på förstasidan.
  Programmet hade då redan visats och var så pass oaktuellt att det inte borde vara där, men SVT hade satt det där för att visa vems sida dom stod på.

  • Ja vilka som egentligen är hans motiv bör hans arbetsgivare fundera på. Han kommer i ett väldigt överläge och det är inte omöjligt att han utnyttjar det.

 19. Då den åtalade inte visat någon som helst ånger över vad han gjort så ser vi ingen annan möjlighet än att döma till lagens strängaste straff..

 20. Ännu så länge drivs SVT/SR som ett aktiebolag och förblir så till dess att skattefinansieringen inträder (1 januari 2019):
  Sveriges Television Aktiebolag ingår i en koncern med 9 bolag. Koncernmoderbolaget är FÖRVALTNINGSSTIFTELSEN FÖR SR, SVT OCH UR 802404-6982

  Det betyder att de är lika fria som vilket bolag som helst i sin verksamhet.
  Ytterst ansvarig är dock dersas styrelse där VDn Stjärne ingår:

  Styrelse/övriga bevakande befattningar (12)

  Monica Ann Lindstedt (f. 1953)
  Ordinarie ledamot
  Gun Ros-Mari Yvonne Karlsson (f. 1953)
  Ordinarie ledamot
  Svante Rune Weyler (f. 1953)
  Ordinarie ledamot
  Dag Jonas Percy Tuvelius (f. 1956)
  Ordinarie ledamot
  Helen Marianne Dannetun (f. 1957)
  Ordinarie ledamot
  Ola Gerhard Gerhardsson (f. 1959)
  Suppleant
  Anna Helena Sverkersdotter Westin (f. 1961)
  Ordinarie ledamot
  Birgit Anna-Karin Eliasson Celsing (f. 1962)
  Ordinarie ledamot , Styrelseordförande
  Per Gunnar Norman (f. 1964)
  Ordinarie ledamot
  Hanna Lovisa Stjärne (f. 1969)
  Ordinarie ledamot
  Lars Joakim Nilsson (f. 1977)
  Suppleant
  Hanna Elaine Nyberg (f. 1980)
  Ordinarie ledamot

  Det anmärkningsvärda i det här fallet är att inte styrelsen reagerat på SVTs agerande eller kan det vara så illa att de står bakom?

  Hur SVT/SR ska styras som skattefinansierad verksamhet har det varit mycket tyst om. Det är inte tillåtet att försörja ett aktiebolag med skattemedel.

  https://www.allabolag.se/5560334285/produkter

  • När kommer expressen och kanske framförallt Aftonbladet att införlivas i SVT för att få del av guldregnet och fortsätta sprida sin globalistiska vänsterpropaganda.

 21. Mycket bra skrivet!

  I sista valdebatten i år, avbröt Annie Lööf med ett illvrål och nävar som dunkade i bordet Jimmie Åkessons tal.

  Ansvarig för programmet Eva Landahl lät meddela att de tog avstånd från Åkessons uttalande.

  Eva Landal lyftes under kvällen pga protesterna bort som ansvarig för programmet.

  Så skulle naturligtvis SVT agerat mot Önnevall och hans gäng. De visste att de bröt mot lagen, Men flyktingsmugglingen blev något behjärtansvärt och Önnevalls film från brottet visades i SVT.

  Om elva dagar finansierar vi lagbrottslingarna…

  • Jag tog inte avstånd från Åkessons uttalande. Han hade helt rätt när han sa att många migranter har svårt att komma in på arbetsmarknaden eftersom de inte passar in. Även hycklarna vet att han har rätt.

 22. Jag hörde flyktigt om domen på P4 Örebro idag… De slätade över det hela med att det var ”en engångsföreteelse”….. Tja, alla andra människosmugglare… hur många av dem har blivit dömda tidigare för samma slags brott? Om de är dömda bara en gång – borde de inte kunna åberopa samma sak?? Det var ju en ”engångsföreteelse”

 23. Problemet i Sverige är att SVT/SR (tillsammans med vännerna i MSM) har så mycket makt och kontroll över informationen i Sverige att ingen vågar utmana dem.

 24. Enligt en undersökning från 2011/2012 inom SVT uppgav 52% att dom röstar på MP 0% röstar SD 83% röstar på vänsterblocket och med tanke på SVT personalpolitik så har det nog att det blivigt än mer mot vänsterblocket

 25. nu kan vi hoppas att de ”demokratiska” krafterna tar bort denna snubbe för alltid i SVT, även om jag gillade grabben i kinas mat

 26. Oavsett hur medmänskligt det än var så frångick Önnevall sitt uppdrag och begick en kriminell handling på arbetstid.
  Han borde därför avskedas.

 27. När arbetsgivaren beslutar att betala rättegångskostnaderna ska väl detta betraktas som lön av skattemyndigheterna, med skatt att betala för Ö och arbetsgivaravgifter för SVT. Något att rota i för den som har tid.

 28. Stämmer och ändå ville SD behålla skiten initialt. Med tanke på argumenteringen kring den nyligen uteslutna SD medlemmen(inte sexdåren) borde SD passa in i SVTs styrelse. Ni verkar ha samma värdegrund.

  • SD stöder också KD som vill att flyktingbedragarna skall ”återförenas” i Sverige. Det ger miljoner nya parasiter på kort tid. Den som röstar på SD idag har inte alla cyklar i cykelstället!

 29. SVT går all in nu när finansieringen är säkrad.
  Mörkläggning och propaganda inför ev. kommande extraval.
  Två explosioner idag på en skola med 1100 elever i Hässleholm,
  INTE ett ljud om det på vare sig Rapport eller Aktuellt ???

 30. Denna människosmuggling var sanktionerad av SVT,s ledning från början till slut. Den gjordes för att normalisera människosmuggling. Dom visste på förhand efter överläggningar med sina aktivister inom rättsväsendet att straffet skulle bli löjligt lågt och nu vet alla framtida människosmugglare att det är fritt fram.

  • Det kommer väl inte att behövas så mycket smuggling i framtiden, när FN:s nya migrantramavtal har börjat att tillämpas för de potentiella människomassor som önskar ett bättre, av andra bekostat liv i Sverige.

 31. Tack för krönikan! Började bli orolig att även detta övertramp skulle passera obemärkt. Det blir allt vanligare att public service inte ens försöker dölja sin vänstervridna agenda. Det händer ju ingenting, folket går med på allt.

 32. Nu var det väl så att även SD ställde sig bakom beslutet att slopa TV-licensen och istället finansiera SVT/SR med en extra skatt. Även SD har de sista åren blivit Politiskt Korrekt i sin strävan att bli accepterat av de övriga partierna. Jag gissar att detta bär Åkesson emot och att han därför snart kommer att tillkännage sin avgång som partiledare. Efterträdare blir med största säkerhet Mattias Karlsson som sedan ett par år agerar som partiledare fast i bakgrunden.

  • Kommer inte att ske. Nu är Löfven och hans sosseparti på väg att avveckla allt vad anställningstrygghet är också bara för att få bli statsminister igen. Gubben offrar en av sossarnas hörnstenar i sin partipolitik. Fantastiskt. Vad gör man inte för makten och härligheten.

 33. Då vet vi och flyktingsmugglare det, lite böter kan det kosta, om du åker dit förstås, Det har HD beslutat. Nu kan flyktingsmugglarna kalkylera med en eventuell risk att åka dit, kanske höja arvodet lite. Nej flyktingsmuggling ska kosta, 5 år och kostnad för den in-smugglades hemresa…

 34. Kan vi utesluta att SVT:s ledning i själva verket gav Önnevall i uppdrag att smuggla människor för att betona sin vänsterliberala inställning?

 35. Håller med Mats.
  Är det val riggning nu under talmannens månads uppehåll, kan inte säga nåt annat än att Sverige verkligen prioriterar sina kulturella högtider, inte ens att landet ska få en ledning på plats kan flytta på julen. Sen har de ju jobbat i riksdagen sen september(3mån) och måste nu ha en månads juluppehåll! Innan September hade riksdagen sommarlov. Känner bara att jag har ingen lust att jobba längre.

 36. Ungefär därför som dumburken åkte ut för över 30 år sedan.
  Och det har jag aldrig ångrat.
  Vad f-n skulle man ha den till,???

 37. Hur påverkar man makthavarna att lägga ned eller banta svt? Kritik från samnytt bemöts bara av etablissemanget ”hatsidor ska man inte bry sig om”

  Kan inte samnytt bli en riktig tidning? då kunde man samsas med Metro som fysisk tidning o få i demokratisynpunkt dela utrymme på järnvägar vid busshållsplatser och andra. Samnytt och Sd har mer väljare än Metro så vad väntar man på?

  • Det börjar hända saker. En tidning har en förstasida, och den länkar till olika artiklar skrivna av olika avdelningar och journalister inom tidningen. Nu börjar vi se en ny slags tidningar födas. https://www.sverigeidag.com/ sajten fungerar som en förstasida på en tidning och till exempel Samnytt som artiklarna i en gammeltidning. På så sätt får alternativmedia mycket större genomslagskraft. Vi behöver definitivt ett nytt politiskt och ett nytt mediasystem.

  • Självtyckerjagdetinteärsåfarligt. Detgårfortiblandochdåärdetlätthäntsålängedetblirbegripligtstördetmiginte. :-))

  • Även jag har ibland synpunkter på Mats sätt att skriva, då handlar det mest om ord som inte är vanligt förekommande i vanlig skrift.
   Men vi får ha överensseende med det, för han uttrycker sig vanligtvis bra, och hans budskap är viktigt.
   Så, -Tack för dina krönikor Mats och önskar dig och din familj God Jul och Gott Nytt År, och även till dig ”Cubasteffe”

 38. Som sagt, SVT är korrupt och narcissistiskt och påminner om Östtyskland och dess två statskontrollerade TV-kanaler med bland annat det dagliga nyhetsprogrammet Aktuelle Kamera (AK).

 39. En fundering bara…
  Det kanske är möjligt att anmäla SVT:s ledning för tjänstefel?
  Men till vilken instans? jag vet inte?

   • Då propagandaministeriet inte officiellt är en myndighet så är en anmälan till JO bortkastad.

    Granskningsnämnden går det att anmäla till, men de som sitter där är ”journalister” från just regimmedia, så det krävs mycket för att få dem fällda, och oavsett så ger det absolut ingenting.

    Polisanmälan går, om man anser att de begått direkta brott (högförräderi t.ex.).

    • Tänkte också på JO, men precis som du säger är inte Public Media en myndighet.
     Kanske så man får börja, ” vem/vilka ska SVT stå till svars inför”

 40. Våra Domstolar har blivit allt mer frikostiga med sina domar och inte minst hovrätten, bara för att värna om mångkulturens fromma. Ordern kommer ifrån Bilderbergergruppens EU där man förmanar att inte straffa dem som står i mångkulturens tjänst!

 41. SVT är nu efter nyår indirekt en myndighetsinrättning pga att det till 100% finansieras av skattemedel. I vilken annan myndighet tillåts dömda brottslingar att arbeta och agera, kanske i alla myndighetsinrättningar om man ser till resultatet av hur landet styrts sedan Palme blev inblandad i landets styre !

 42. Denna skräp journalist fann ett exempel som han ville ”göra gott” för samtidigt som det finns otal med ungar i mycket sämre skick än denna. Men allt ljus är nu riktat på en ström av personer som många gånger med egna medel betalat smugglare för att senare få ännu mera slantar i form av bidrag. Samtidigt så har denna figur fått sina femton minuter i etern och gjort sig mera känd än tidigare.

  En intressant fråga uppkommer – nu när ”straffet” blev så lindrigt, ska han inte fortsätta sina värv då som tidigare skrivet – finns massor av barn och i ännu sämre skick lite längre bort – ty de har noll och ingenting att ens komma utanför byarna med.Han ser inga problem här hemma eller längst bort.

 43. Jag kan inte rösta på SD så länge de stöder SVT/SR eller KD som vill ta hit flyktingbedragarnas stora familjer från hemlandet.

  • KD stöttade Fredrik Reinfeldt under hans vanstyre, där planen var att rasera det som Socialbidragsdemokraterna hade tillåtit vara kvar, de är lika vidriga förrädare som resten av 7-klövern.

   Men SD stöder inte SVT/SR, även om det varierar till viss del från dag till dag (beroende på hur Mattias Karlsson mår, antar jag).

 44. SVT = Stjärnes Vänster Television är numera en kommunistiskt styrd propagandaapparat som skall finansieras med tvångsuttag av det skattetyngda Svenska folket utan att fråga dem. Vi lever i en diktatur med en komplett inkompetent s.k folkvald församling med 349 st som alla borde bytas ut och ersättas med hälften så många. Dessutom saknar landet en folkvald regering sedan minst 20 år tillbaka. Den s.k folkvalda församlingen klarar inte av någonting mer än att ta ut höga löner för ringa arbete.

 45. Ja nu har vi en skattefinansierad propaganda maskin som tycker det är rätt ok att bryta mot lagen bara syftet är nobelt så kan man tom betala rättegångskostnaderna

 46. SVT tar Rättegångs NOTAN på
  114 000kr

  M a o Vi Licensbetalare får Betala Brottet…

  Som Om en Kommungubbe går utanför sitt Gebit och begår ett Brott på Fritiden och Vi Betalar….

  Nu Betalar Vi ju Alla Brott och dåliga Affärer som Kommungubbarna gör INTERNT på Jobbet dagligen…!

  MEN Fritidssyselsättning där går Gränsen gäller även Önnevall eftersom han Tyckte Tog Ett Eget Beslut av Eget Intresse att Smuggla…

  Ingick väl inte i reportaget, då är det ju en PLANERAD handling av SVT, än värre m a o…??!!

 47. Näh, varför skulle Hanna Stjärne ändra sig. Hon typifierar ju helt och hållet den Bolsjevik-diktatur vi lever i sedan 9/11?

 48. Jag kräver att Hanna Stjärne avsätts om inte Önnevall och de andra 2 avskedas. OCH att de 3 får betala alla kostnader själva.

  Detta är en överträdelse av SVT utan dess like. MSN är som vanligt ganska tysta kring det, detta bevisar vad vi som inte röstar ”7:ans” sandlåda redan sagt. Sverige är numera en korrumperad bananrepublik. Tragiskt.

 49. Mycket bra skrivet!
  Vad var det för böjelser som drev Önnevall att ta hit den unga pojken!
  Men STV styrs av politiska skojare varav några rekryterats från Aftonbladet!

 50. Hur många födda på 80-talet och framåt tittar på tv program? Det är väl en detalj i historien som kommer självdö så småningom.

  • Jag har inte tittat på TV på elva år annat än när jag besöker mina föräldrar. Och jag mitt emellan 30 och 40.

   På nätet finns skickligare politiska anlytiker, mer bildade vetenskapsmän från historiker till statsvetare till beteendegenetiker, det finns t o m människor som vågar diskutera några av vår tids mest förbjudna idéer (Finns det någon skillnad i genomsnittlig IQ mellan olika folkgrupper? Är det isåfall genetiskt orsakat? Är judar överrepresenterade i vänsterradikala rörelser och isåfall varför?) på ett objektivt och väl underbyggt sätt.

   Dessutom finns det mer rationella och kunnigare socialister, vettigare liberaler, ja, tro det eller ej, det finns t o m konservativa och fascister som har alldeles utmärkt rationella argument i olika frågor som aldrig skulle släppas fram i ett neutralt sammanhang på SVT.

   Allt är helt enkelt bättre på internet, åtminstone just nu – vilken ståndpunkt du än håller – på youtube (Även om de censurerar friskt nu för tiden), på bitchute, på vimeo och tusentals andra egna siter där det finns podcasts och videomaterial så det räcker och blir över.

   Vi får se hur länge eliten tillåter att det får vara så här. Folket måste ju skyddas från idéer som kan få dem att tänka utanför värdegrunden.

  • Även vi födda på 50-talet väljer bort StatsTV! Både radio och TV i Sverige har så länge jag minns varit starkt debatterade för sina vänstervridna program och åsikter. Är just nu så infernaliskt förbannad på den påtvingade PS-avgiften. Har inte ens ägt en TV mottagare de senaste 10 åren. Har så många bekanta som valt att skrota sin TV. NU ska vi betala för något vi inte använder.
   Jag har valt att röra på mig och resa istället för att titta på V-TV!
   Man skyller på det digitala utbudet av smartphones och surfplattor!? Att man på dessa kan titta på TV.
   JAA tyvärr, vi måste ju ha dessa för att kunna kommunisera med läkare, banker och myndigheter! Idag kan man inte ”teknikstrejka” pga detta.
   MEN Tv:n ÄR INTE nödvändig!! AVSKAFFA PS-AVGIFTEN!!
   Det här faktumet har man nu utnyttjat på ett fördjäkligt sätt!

 51. Jag hatar verkligen SVT och deras propaganda.
  Men i detta fall har jag personligen ännu inga problem.
  Tycker att det moraliskt kan jämföras med att ta hand om en vilsen hund. En ensam ung pojke ber om hjälp och Önnervall fattar ett i mina ögon mänskligt beslut.
  Jag tycker inte att det kan jämföras med den katastrofala massinvandringen som förstör vårt land.

  Framtiden får visa ifall det var fel i det här fallet, han kanske blir en forskare vars rön löser obotliga sjukdomar eller så blir han en vanlig liten ”gängkriminell” som mördar och bränner bilar.

  Däremot är 9000 unga afganer ett riktigt stort problem och den som sagt ja till detta borde straffas ordentligt. Särskilt eftersom deras anhöriga snart också är här.

LÄMNA ETT SVAR