En moderat kommunpolitiker i Bollnäs har häktats misstänkt för misshandel och barnfridsbrott. Samnytt kan berätta att politikern är syrier som har bytt till ett svensk- och adelsliknande namn efter invandringen.

Det var på måndagen som Hälsingslands tingsrätt häktade 49-årige ”Roy Carl vonBorg” misstänkt för brotten. Politikern som skriver ihop adelsklingande namnet ”vonBorg” har invandrat från Syrien under namnet Roy Mazen Ali och därfefter ändrat sitt namn till Roy Carl vonBorg.

LÄS ÄVEN: M-politiker döms till fängelse – våldtog dementa på äldreboende

Natten mellan fredagen och lördagen larmades polisen till M-politikerns bostad och grep honom misstänkt för att ha misshandlat två personer. Barnfridsbrottet ska röra att barn bevittnade våldsbrotten.

Kaos i matbutik

vonBorg är sedan tidigare dömd för flera brott men det har inte hindrat partiet från att ge honom ledande positioner och även kandidera till riksdagen.

År 2014 dömdes vonBorg till fängelse i åtta månader efter att ha misshandlat en man med invandrarbakgrund i ICA-butik i Bollnäs. vonBorg slog offret med en konservburk och stampade benen medan mannen låg ned. År 2015 ändrade Hovrätten för Nedre Norrland ändrade fängelsedomen till sex månader.

Det är inte första gången han hamnar i problem med lagen. År 2007 dömdes syriern av Hovrätten för Nedre Norrland för misshandel och olaga frihetsberövande till villkorlig dom med etthundra timmars samhällstjänst.

Faksimil Facebook.

LÄS ÄVEN: M-politikern som vill se Paludan död är krigsförbrytare – deltog vid politiska mord