Faksimil Svt

Taxichauffören i Borlänge hade måltavla i folkmassan

118 Shares

Taxichauffören som medvetet körde rakt in i en folkmassa i Borlänge i lördags hade en specifik person som måltavla. Båda figurerar i en utredning för ett annat grovt brott.

Fem personer skadades, tre så allvarligt att de behövde föras till sjukhus, när föraren körde taxin in på en gågata i centrala Borlänge. En av de påkörda ska, enligt uppgift till Aftonbladet, ha varit en man som chauffören specifikt haft som måltavla att skada eller döda. Personen hamnade under bilen och skadades svårt.

– Vi utreder möjligheten att avsikten var att träffa en av dem, berättade Mats Öhman, presstalesperson vid polisen, strax efter att händelsen ägt rum.

Nyligen anmäld för annat grovt brott

Nu tyder allt mer på att den teorin stämmer. Taxichauffören, en man i 25-årsåldern, anmäldes nyligen för ett annat grovt brott. Enligt polisen figurerar även den utpekade måltavlan i det ärendet.

När polisen grep taxichauffören var han nykter. Enligt polisens uppgifter upplevde vittnen det som om han medvetet körde in i folkmassan. Han ska ha försökt köra över den utpekade måltavlan flera gånger och då samtidigt skadat fyra andra.

Taxichauffören misstänks på sannolika skäl för ett mordförsök och fyra fall av grov misshandel.

authorimage

118 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.