Foto: Myke2020.

Terrorattacker i Kanada och Frankrike – två döda och flera skadade

74 Shares

➤ TERRORISM  Under helgen har ett flertal misstänkta terrordåd utförts. Två fall i Edmonton, Kanada och ett i Marseilles, Frankrike.

Två dåd som nu utreds som terrorism inträffade under lördagskvällen i staden Edmonton i Kanada. I den ena attacken knivhöggs en polis i nacken utanför en sportarena med drygt 30 000 människor där en match i den kanadensiska motsvarigheten till amerikansk fotboll pågick.

Gärningsmannen hade alldeles innan attacken kört in med ett fordon i en barrikad som var uppställd för att skydda folkmassor från potentiella terrorattacker. När mannen inte lyckades köra igenom barrikaderna hoppade han ut ur bilen och attackerade en polisman som anlände. Fordonet hade även en hissad IS-flagga.

Den andra attacken som inträffade under samma kväll i ett annat område av Edmonton skedde då en man i en lastbil medvetet körde in i en folkmassa utanför en bar. Fyra personer skadades men ingen har i skrivande stund avlidit.

Frankrike
I franska Marseilles skedde på söndagen ett terrordåd som slutade med två dödsfall.

En man skanderade ”Allahu Ahkbar” gick till attack på en tågstation i staden och knivhögg minst två kvinnliga tågpassagerare som båda avled. En av kvinnorna fick halsen avskuren. Gärningsmannen sköts av militären som befann sig på plats.

74 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.