På fredagskvällen uppmärksammas det att den afghanske medborgare som häktats misstänkt för sju mordförsök i Vetlanda ska ha skrikit ”Allahu akbar” när han högg svenskarna. Men trots dessa vittnesuppgifter har rättsväsendet nonchalerat att det ska handla om ett terrorbrott.

Det är medborgarjournalisten Joakim Lamotte som har publicerat ett Facebookinlägg i vilket han kan avslöja nya omständigheter kring dådet som inträffade på onsdagen. Detta efter att ha intervjuat en av personerna som knivhöggs.

LÄS ÄVEN: Tamim slog näven i bordet i rättssalen och skrek: ”Jag har inte gjort något”

Enligt offrets vittnesuppgifter minns han tydligt hur Tamim skrek på arabiska, ”Allahu akbar”, (Gud är större reds. anm.) i samband med att han höjde kniven och utdelade huggen. Den arabiska frasen som frekvent används av muslimer för att hylla sin Gud är även något som ofta har använts i muslimska terrordåd.

Offret berättar för Lamotte hur han känner en skräck och inte vet hur han någonsin igen ska våga gå ut på gatorna. Han uttrycker en tacksamhet över att han fortfarande är i liv men frågar hur ansvariga politiker fortfarande kan blunda för problemen.

”Hur ska vi göra för att folk skall förstå? Varför blundar politikerna för problemen? Måste de själva råka ut för något innan de tar situationen på allvar?

På torsdagen kunde Samnytt som första media avslöja Tamim Sultanis identitet samt centrala uppgifter om hans liv i Sverige och även visa hur han bland annat intresserar sig för islamistiska sidor på Facebook.

Enligt uppgifter till Samnytt var alla sju offer som Tamim försökte mörda – män mellan 30 och 75 av svenskt ursprung.

LÄS ÄVEN: Här är Tamim Sultani – ensamkommande som misstänks för attacken i Vetlanda