Václav Klaus, Tjeckiens tidigare president, premiärminister och finansminister, anser att Europa inte behöver invandring för att bygga en ekonomi som är välmående.

Klaus utspel gjordes under en intervju med Voice of Europe där han diskuterade Europas pågående självförstörelse, den konservativa reträtten över hela Europa, immigration, mångkultur, politisk förändring och kriget i Ukraina.

Han hävdade också att det är nödvändigt att göra en skillnad mellan vanlig migration, där ett litet antal utlänningar kommer för att arbeta och assimileras i deras värdkultur, och massmigration där hundratusentals inte kommer för att arbeta eller assimilera sig utan för att dominera och dra fördel av generösa sociala välfärdssystem.

LÄS ÄVEN: Toppolitikern: Massinvandringen blir Europas undergång

För den tidigare presidenten är det ett enkelt faktum att massinvandring förstör kultur, samhälle och länder.

– När vi pratar om migration tycker jag att det är absolut nödvändigt att omedelbart ställa en fråga. Talar du om individuell migration eller talar du om massinvandring? Dessa två saker är helt olika fenomen. Oavsett om du frågar mig om individuell migration så är det ganska naturligt att du har thailändska, kinesiska, vietnamesiska, italienska, jag vet inte, inte Belgien, det finns bara en om jag inte har fel, restauranger på varje hörn i Prag. Det är okej, men det här är en individuell migration. Dessa människor kom hit och kunde antingen assimilera sig eller åka hem, återvända hem.

– Massinvandring förstör dock länder, förstör nationer, förstör stater. Jag håller inte med om att det finns en brist på människor i arbetskraften i Europa under väldigt lång, väldigt lång tid.

– Jag tror att kvasi-bristen på människor inte är sann, det är inte verkligheten i Europa. Vi skapar på konstgjord väg brist på människor och socialpolitiken, extravagant socialpolitik, håller människor utanför arbetskraften. Så jag tror inte att vi behöver migration för att normalisera vårt ekonomiska liv. Tvärtom måste vi bli av med all sorts galen socialpolitik och subventioner och bidrag och allt det där.