prag

Prag. Foto: Eeva.

Utrikes

Tjeckiska politiker vill förbjuda islam: ”Inte en fredens religion”

Publicerad 12/13/2018
Annons

Politiska ledare i Tjeckien har tidigare fördömt islam i hårda ordalag. Nu diskuterar politiker i parlamentet att förbjuda islam helt och hållet.

– Om någon uppmanar till mördande av otrogna och judar, då är det inte en fredens religion, säger parlamentsledamot Jiri Kobza.

Kobza och hans parti Frihet och direktdemokrati, ett av de större i parlamentet, menar att islam inte bara är en religion utan även en våldsam ideologi som borde förbjudas.

– Vi har föreslagit att alla ideologier som uppmanar till hat och våld bör förbjudas. En av dessa ideologier är islam. Och sen har vi fascism och nazism.

Vidare påpekar han att muslimer varken vill eller kommer att integreras i icke-muslimska samhällen. Det är inte migration – det är kolonisering, menar Kobza.

En stark misstro gentemot islam finns i stora delar av den tjeckiska politiken. Bara 0,5 procent av befolkningen är muslimer och tidigare har den dåvarande socialdemokratiske premiärministern Bohuslav Sobotka sagt att man inte vill ha fler. Även president Milos Zeman är starkt kritisk till islam och har uppgett att det inte hör hemma i Europa.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons