Faksimil Twitter

Utrikes

Tjetjener och kurder i blodiga strider i Belgien

Publicerad 4/18/2021
Annons

Under fredagen sköts en person till döds och ytterligare två rapporteras ha skottskadats i stadsdelen Droixhe, i Liège, Belgien. Kurder och tjetjener uppges ha kommit överens om att göra upp.

I sociala medier cirkulerar videoupptagningar som visar delar av sammandrabbningarna, som enligt belgisk media har pågått sedan i torsdags. Ett flertal beväpnade män syns med allt från basebollträn till Kalasjnikov. De Standaard skriver att invandrargängen gjort upp i sociala medier om att träffas.

Mannen som dog var av tjetjenskt ursprung. Han sköts på nära håll efter att ha försökt fly i sin bil som dock fastnade mellan ett par parkerade bilar. Innan dess hade han attackerats av ett flertal män. En videoupptagning visar hur han träffas av ett basebollträ innan han påbörjar sin flykt.

SE ÄVEN: VIDEO: Vilda västern-skjutning mellan gäng i Madrid

Polisen befarar hämndaktioner

Enligt belgiska VRT anlände över 100 poliser till platsen. Sammanlagt 28 personer arresterades under fredagen, samtliga tjetjener. Polisen uppges ha beslagtagit ett flertal tunga vapen ur bilar i området.

En buss ska ha attackerats med stenkastning under våldsamheterna. All lokaltrafik har stängts av i området till på söndag. Sammandrabbningar mellan kurder och tjetjener har också rapporterats från närliggande Verviers. Även där uppges ett flertal personer ha skadats. Polisen befarar nu att våldet trappas upp ytterligare i form av hämndaktioner.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
859”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons