qamar gul

Faksimil Twitter

Utrikes

Tonåring sköt ihjäl talibaner som mördat hennes föräldrar – hyllas som hjälte

Publicerad 7/23/2020
Annons

En afghansk tonåring kallas hjälte efter att ha använt en AK-47:a för att skjuta ihjäl åtminstone två talibaner och skadat desto fler. Detta efter att de attackerat och mördat hennes föräldrar i deras hem.

Det var i förra veckan som omkring 40 talibaner stormade byn Geriveh där 16-åriga Qamar Gul bodde tillsammans med sina föräldrar och en 12-årig bror. De knackade på familjens dörr kl 1 på natten varpå modern gick för att se vilka som var där. Då hon såg att de var beväpnade vägrade hon att öppna dörren.

Talibanerna sköt snabbt modern och trängde sedan in i bostaden där de sköt mot fadern, som var byns äldste och supporter av landets regering.

Snabb reaktion

16-åriga Qamar reagerade snabbt och plockade upp en AK-47:a som familjen hade och sköt ihjäl de två inkräktarna som dödat hennes föräldrar och skadade ännu fler. Totalt tre talibaner dog av 16-åringens eld.

Misslyckad hämndaktion

Då fler talibaner senare dök upp och attackerade bostaden möttes de av motstånd av bybor och regimlojala milismän, vilket tvingade dem till reträtt.

Sedan dess har 16-åringen och hennes bror flyttats till en säker plats. Efter att initialt ha varit chockade ska de nu under omständigheterna må bra.

Efter att nyheter om händelsen spridits har Qamar hyllats som en hjälte i sociala medier.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons