I närheten av Umeå våldtogs en minderårig flicka av en tonåring, själv under 18 år. Våldtäkten ägde rum förra sommaren och dom föll tidigare i veckan.

Den misstänkte nekade under förhör initialt till brott. Våldtäkten skedde inomhus. Polis och åklagare har varit förtegna om fallet. Nu väntar 150 timmars ungdomstjänst för tonåringen. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.

Tonåringen har i efterhand varit i kontakt med flickan via telefonmeddelanden, där han bett om förlåtelse för att ha genomfört våldtäkten som han fullborfdat trots att flickan uttryckligen bett honom sluta. Meddelandena användes som bevis vid rättegången, skriver VK bakom betalvägg.

I förhör har tonåringen senare hävdat att han bad om ursäkt för något helt annat. Tingsrätten bedömer dock att flickan lämnat en detaljerad beskrivning av våldtäkten och att hennes uppgifter har fått stöd av andra vittnen och skriftlig bevisning.

Ett par månader tidigare skedde en annan våldtäkt i närområdet, i samband med en fest. Liksom denna gång var då både offer och gärningsman unga.

– Det ska ha skett i samband med en fest där det befann sig unga personer. Jag vill inte gå ut med så specifika detaljer, sa åklagare Petra Lundberg till Svt då.

authorimage