Polisen i Frankrike har anhållit tre tonåringar efter att de gruppvåldtagit och misshandlat en 12-årig flicka. Motivet uppges vara antisemitiskt – att flickan dolt sin judiska bakgrund för en i gänget som betraktat sig som hennes ”pojkvän” och att hon fällt negativa kommentarer om Palestina.

Gruppvåldtäkten begicks i en förort till Paris. ”Pojkvännen” ska enligt uppgift ha erkänt handlingen i sak men betrakta den som en legitim ”hämnd” för vad flickan gjort och sagt.

En av de övriga gärningsmännen uppges ha vidgått att han misshandlat den 12-åriga judiska flickan. Också det enligt honom en legitim handling för vad hon sagt om Palestina

Det framgår inte hur den tredje gripne förmodade gärningsmannen ställer sig till anklagelserna. Häktningsförhandling i domstol ska enligt uppgifter i fransk media hållas på tisdag.

Släpades in i skjul

Enligt polisanmälan som gjordes av flickans föräldrar har den antisemitiska trion släpat in offret i ett skjul där de slog och våldtog henne, samtidigt som de hotade att döda henne och förolämpade henne för hennes judiska religion.

En gynekologisk undersökning har enligt åklagare bekräftat att flickan verkligen blivit våldtagen. flickans ”pojkvän” visiterades hittade polisen antisemitiska kommentarer och bilder i hans telefon, däribland ett foto på en bränd israelisk flagga.