Ett gäng tonårspojkar på en skola i Nyköping utlyste en tävling om vem som kunde tafsa på flest flickor. En lärare uppges ha inte bara känt till tävlingen, utan också sett på och skrattat när killgänget gav sig på skolans tjejer.

En av de utsatta flickorna gjorde en anmälan till Skolinspektionen som dock inte tycks ha agerat. Skolans rektor berättar för SVT att det rörde sig om ”en mindre grupp” och att killarna ”fått ta ansvar för sitt agerande” men preciserar inte på vilket sätt.

Rektorn är också förtegen om vilka åtgärder – om några – som vidtogs mot den lärare som uppenbarligen tyckte organiserade sexuella trakasserier i tävlingsform var en kul grej. ”Det var en av de saker som utreddes” är rektorns enda kommentar till SVT och intygar att man på skolan ”jobbar aktivt med vårt trygghetsarbete”.

SVT vill i sin tur inte uppge rektorns namn eller vilken skola det hela utspelade sig på. Uppgifter saknas också i medierapporteringen om vilken kulturell bakgrund de tafsande eleverna och den skrattande läraren har.