Screenshot 2019-05-09 at 11.50.53

Jeppe Juhl, toppkandidat Nya Borgerliga

Utrikes

Dansk toppkandidat talar ut i Samhällsnytt efter polisgripande

Publicerad 5/9/2019
Annons

Klockan 06.45 på morgonen knackade det på Jeppe Juhls, toppkandidaten för det invandringskritiska och konservativa partiet Nya Borgeliga, dörr. Hans flickvän öppnade och poliserna ”stormade in” och grep Juhl direkt. De berättade för honom det var på grund av att att han påstods ha länkat videon där två skandinaviska kvinnor halshöggs av muslimer i Marocko.

Videolänkningarna publicerades på en internettidning kallad NewSpeek. Vi når Juhl för en exklusiv intervju:

– Jag lämnade NewSpeek för två år sedan, säger Jeppe Juhl till Samhällsnytt. Jag har inte gjort en video eller skrivit en artikel sedan dess. Det borde vara extremt lätt för dem att ta reda på på att jag inte längre är den del av NewSpeek.

– Jag fängslades, DNA-testades, de tog mina fingeravtryck och ett ”förbrytarfoto” togs varefter jag förhördes.

Sedan berättar Juhl om att poliserna själva var uppenbart obekväma med hela situationen.

– Förhörsledaren ursäktade deras beteende mot mig mer än en gång. De var alla uppenbart obekväma med att de gripit mig, säger Juhl. Polisen sa rakt till mitt ansikte att detta inte var något de ville göra. ”Det är något politikerna bestämt”, säger han i intervjun.

LÄS MER: Marine Le Pen åtalas för att ha fördömt IS-terrorism

– De berättade också att gripandet var kulmen på en pågående utredning som pågått i månader!

Juhl är övertygad om att det har med den danska valrörelsen att göra, som började för två dagar sedan då valet utlysts till 5 juni.

– Jag kommer kräva en utredning av mitt gripande av justitieministern. En orwellisk situation har uppstått även i Danmark, eller ska vi kanske säga en svensk situation, säger Juhl med en gliring till ”det svenska tillståndet”.

– De arresterade tre kända kritiker av ”fredens religion” idag [läs: igår. red.anm].

Varför tror du det skedde dig och nu?

– Förmodligen för att trakassera vårt politiska projekt, men jag har inga bevis på det. De kunde arresterat mig för veckor sedan. Timingen är väldigt underlig. Och jag kommer bli helt frikänd inom några dagar. Jag är på väg in i ett nytt förhör nu.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons