Den transsexuella simmaren Lia Thomas, som nyligen väckte uppmärksamhet genom att vinna en simtävling där motståndarna bestod av biologiska kvinnor, får kritik av sina lagkamrater.

Som man var William Thomas en medioker simmare, men som Lia Thomas blev han plötsligt en av de bästa. För några dagar sen rapporterade vi om hur Thomas vinst i en simturnering i USA väckte uppmärksamhet.

LÄS ÄVEN: ”Trans-simmare” vann simturnering mot kvinnor

Nu berättar en av Thomas lagkamrater om hur han i bland inte döljer sitt manliga könsorgan i omklädningsrummet, vilket gör övriga obekväma.

– Det är definitivt pinsamt eftersom Lia fortfarande har manliga kroppsdelar och fortfarande attraheras av kvinnor, säger hon till Daily Mail.

LÄS ÄVEN: Amerikanska feminister protesterar mot ”transsimmare”

Thomas har berättat för sina lagkamrater att han dejtar kvinnor.

Klagomål ignoreras

Enligt simmaren har flera lagkamrater tagit upp frågan med tränaren för att försöka få Thomas avstängd från det kvinnliga omklädningsrummet. Som svar fick man att de inte kunde frysa ut Thomas genom att inte ha honom i omklädningsrummet och att det inte fanns något de kunde göra åt saken.

Lagkamraten menar att Thomas verkar njuta av all uppmärksamhet, något som påverkar laget mer än det gör honom.

LÄS ÄVEN: Transsexuell sätter nytt rekord för kvinnor i frisim

Vidare menar lagkamraten att hanteringen av omklädningsrumsfrågan är symptomatisk för skolans övergripande inställning till kontroversen där man böjer sig för att få Thomas att känna sig välkommen utan att verka bry sig om hur det påverkar lagkamraterna.