Tre afghaner knivhuggna under storbråk i centrala Stockholm

2.1K Shares

Tre ynglingar som uppges vara afghanska migranter knivhöggs på onsdagskvällen i samband med ett bråk i Kungsträdgården i centrala Stockholm. En av polisen sedan tidigare välkänd gärningsperson i 20-årsåldern vars härkomst inte uppges har gripits för dådet.

En person har avlidit. Även gärningsmannen ska ha tillfogats skador under bråket.

Knivskärningarna uppges ha skett i två omgångar. Först knihöggs ett av offren allvarligt och något senare de andra två när de strax efteråt konfronterade gärningsmannen.

Incidenterna ska ha börjat som ett slagsmål med knuffar och slag som sedan eskalerade till knivvåld. Ett tiotal personer uppges ha varit inblandade. Konflikten ska ha uppstått när gärningsmannen uppfattade att ett av offren flörtade med hans flickvän.

Gärningsmannen uppges vara känd av polisen sedan tidigare och dömd för en rad brott, bland annat våldsamt motstånd, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Delar av Kungsträdgården spärrades av för teknisk undersökning av kriminaltekniker. Bilder från övervakningskameror ska också hämtas in. Händelsen utreds som försök till mord.

2.1K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.