➤ ISRAEL / PALESTINSKT TERRORDÅD Tidigt på tisdagsmorgonen gick en palestinsk terrorist till attack mot den judisk-israeliska bosättningen Har Adar strax utanför Jerusalem på västbanken. Tre israeler dödades och ytterligare en skadades allvarligt. Attacken hade av allt att döma muslimskt antisemitiska motiv.

Terroristen öppnade eld mot de säkerhetsvakter som bevakande en av bosättningens ingångar. Mannen hann döda tre personer – två säkerhetsvakter och en gränspolis – samt skadeskjuta ytterligare en säkerhetsvakt innan han själv oskaddliggjordes genom att skjutas till döds av israeliska säkerhetsstyrkor.

Mannen anlände till bosättningen gömd i en grupp palestinska arbetare. Det var när vakterna fattade misstankar om att mannen inte tilhörde gruppen och ville kontrollera honom som han drog vapen och började skjuta.

Terroristen har identifierats som en 37 årig palestinsk man vid namn Nimer Mahmoud Ahmad Jamal, hemmahörande i den närbelägna byn Bayt Surik.

Innan han genomförde den planerade terrorattacken lämnade han ett avskedsbrev där han fritog resten av sin familj från ansvar för det dåd han ämnade genomföra.