Nimr Mahmoud Ahmed Jamal

Den palestinske terroristen Nimr Mahmoud Ahmed Jamal sköt ihjäl tre personer och skadade en.

Utrikes

Tre israeler dödade i palestinsk terrorattack mot bosättning

Publicerad 9/26/2017
Annons

➤ ISRAEL / PALESTINSKT TERRORDÅD Tidigt på tisdagsmorgonen gick en palestinsk terrorist till attack mot den judisk-israeliska bosättningen Har Adar strax utanför Jerusalem på västbanken. Tre israeler dödades och ytterligare en skadades allvarligt. Attacken hade av allt att döma muslimskt antisemitiska motiv.

Terroristen öppnade eld mot de säkerhetsvakter som bevakande en av bosättningens ingångar. Mannen hann döda tre personer – två säkerhetsvakter och en gränspolis – samt skadeskjuta ytterligare en säkerhetsvakt innan han själv oskaddliggjordes genom att skjutas till döds av israeliska säkerhetsstyrkor.

Mannen anlände till bosättningen gömd i en grupp palestinska arbetare. Det var när vakterna fattade misstankar om att mannen inte tilhörde gruppen och ville kontrollera honom som han drog vapen och började skjuta.

Terroristen har identifierats som en 37 årig palestinsk man vid namn Nimer Mahmoud Ahmad Jamal, hemmahörande i den närbelägna byn Bayt Surik.

Innan han genomförde den planerade terrorattacken lämnade han ett avskedsbrev där han fritog resten av sin familj från ansvar för det dåd han ämnade genomföra.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons