I onsdags kväll utbröt slagsmål på ett av Norwegians plan från Stockholm till Amsterdam efter landning på flygplatsen Schiphol. En 58-årig man som protesterade mot trions beteende blev örfilad av en av kvinnorna, som enligt SVT Nyheter och nederländska RTL samtliga är svenska.

Då planet landat reste sig kvinnorna i 25-årsåldern upp och började röra sig fram och tillbaka i mittgången, vilket är förbjudet tills planet nått till gaten. De tryckte andra passagerare åt sidan och började bråka med ett flertal personer. Flera passagerare reagerade på gruppens beteende, bland dessa en 58-årig man som bland annat blev örfilad. Även mannen ska ha betett sig hotfullt och anmälts av en av kvinnorna.

När planet nådde fram till gaten greps samtliga tre kvinnor av Koninklijke Marechaussee, det nederländska gendarmeriet som ingår i landets försvarsmakt.

– Det var en otroligt kaotisk och obehaglig situation. Det var många barn närvarande och piloten kom till och med ut från cockpit för att kolla vad som hände, säger ett vittne till SVT Nyheter.

Enligt en talesperson på Koninklijke Marechaussee har en kvinna frikänts, en fått böta 200 euro och en kallats till domstol. Samtliga släpptes i torsdags kväll.

– Jag känner inte till detta men oavsett vad kommenterar vi inte den här typen av händelse. Det jag kan säga är att vi har nolltolerans för alla typer av hotfullt beteende ombord på våra flygplan, säger Astrid Mannion-Gibson på Norwegians presstjänst.