Sex städer har drabbats av upplopp under påskhelgen efter att Rasmus Paludan har hållt sina koranbränningsmöten. Norrköping och Linköping har drabbats både på torsdagen och söndagen. I Norrköping har tre personer skjutits av polis.

På polisens hemsida skriver de:

I stadsdelen Navestad i Norrköping sköt polis varningsskott klockan 15.02. Detta efter att ett våldsamt upplopp startat. [..]

17:10 Polisen har avlossat varningsskott.

17:20 Under en attack mot polis avlossades varningsskott. Till följd av skottlossningen kan en man ha träffats av en rikoschett i benet. Personen, en man, är förd till sjukhus för vård. Skadeläget är inte känt, men han var vaken och pratade när han fördes till sjukvård med ambulans.

Lokaltidningen NT skriver följande:

De tre personerna ska ha skjutits av polisen när poliser hamnade i underläge och attackerades i vad som uppges ha varit en mycket hotfull situation.

Enligt TT han som blivit skjuten i benet ha burits till ambulans av 6-8 poliser. Videon nedan ser ut att vara från den händelsen

Förutom personen som blivit skadad i benet ska en också fått skottskador i axeln.

Samtidigt pågår våldsamt upplopp även i Skäggetorp. Polisen skriver så här om situationen där:

I stadsdelen Skäggetorp i Linköping startade under eftermiddagen ett våldsamt upplopp. Polisen anlände snabbt till platsen efter att oroligheterna hade börjat. Polisen arbetar med en stor insats och har nationell förstärkning på plats.

Klockan 14:50 bedömde polisen att den allvarliga situationen i Skäggetorp övergick i ett våldsamt upplopp. Sten och andra föremål har kastats mot poliser och polisfordon. Fyra personer har hittills gripits misstänkta för våldsamt upplopp. En polis har skadats lindrigt. Det finns inga uppgifter om att någon civil har skadats.

De personer som är del av det våldsamma upploppet uppskattas till omkring 200 personer. Polisen övervakar stadsdelen med UAS (drönare).

Vid 18.30-tiden på söndagskvällen bekräftade polisen att tre personer skottskadats. Polisens presstalesperson Johnny Gustafsson berättade för programmet Ekot på statsradion:

– Det är oklara omständigheter än så länge. Polisen ska enligt uppgift avlossat varningsskott och på något sätt har tre personer i samband med varningsskotten blivit skadade två av dem är lindrigt, men alla tre är förda till akutmottagning för vård, säger han och tillägger att en ska opereras akut. Ingen ska dock ha livshotande skador, sa Gustafsson.