På fredagen delade Eskilstunabon Linn Eriksson med sig av en förskräcklig kvällsupplevelse från balkongen. Nedanför såg hon hur ett invandrargäng plågade en igelkott samtidigt som de filmade händelsen och ”asgarvade”.

Det är i ett inlägg på Facebook som Eriksson skriver att gänget kastade ned igelkotten i en stor snurrgunga för att sedan hoppa på gungan vilket resulterade i att igelkotten flög iväg.

LÄS ÄVEN: Igelkottar stenas till döds: ”Har aldrig sett ungdomar bete sig så här tidigare”

Gärningsmännen som filmade djurplågeriet tog sedan fram ett paraply som de ”matade slag” med. De slog till det att paraplyet gick sönder samtidigt som de ”asgarvade”.

LÄS ÄVEN: Ökning av igelkottar som plågas: ”Ungdomar spettar och sparkar fotboll med dem”

https://www.facebook.com/linn.a.eriksson/posts/2646725025349280

Våg av plågade igelkottar
Under sommaren har Samhällsnytt uppmärksammat flera blodiga attacker mot igelkottar runt om i landet. Bland annat har djuren spetsats genom munnen och stenats till döds.

LÄS ÄVEN: Igelkott stenades till döds i Malmö – polisen struntar i att utreda

Enligt Annica Sjöberg som är ordförande i en småländsk lokalavdelning för den ideella djurskyddsorganisationen Djurens vänner inträffar attackerna ”i vissa områden”.

– Det är i speciella områden som ungdomar eller barn roar sig med detta, berättar Sjöberg, utan att precisera vad slags områden som åsyftas.

Igelkottar är fridlysta i Sverige, vilket innebär att de åtnjuter ett särskilt skydd och bevarandestatus utöver de allmänna lagarna kring djurplågeri.

LÄS ÄVEN: Nytt fall av djurplågeri: igelkott spetsad genom munnen