Trots det tidigare förbudet – klartecken för demonstration mot FN-avtalet i Bryssel

Delningar

I morgon söndag hade diverse patriotiska grupper planerat en demonstration i Bryssel mot FN:s kontroversiella migrationsramverk. Stadens borgmästare hade dock förbjudit denna med hänvisning till att man inte kan ”tillåta en brun marsch”. Arrangörerna meddelade då att man avsåg genomföra demonstrationen ändå och på fredagen fastslog landets Statsråd att den kan genomföras.

Redan för ett par dagar sen hade närmare 50 000 personer via Facebook anmält sig till evenemanget. ”Vi står enade tillsammans och säger NEJ till en ny våg av massinvandring. Nej till ännu ett politiskt spel. Nej till politiker som nonchalerar folkets åsikter”, skrev arrangörerna.

LÄS MER: Bryssel förbjuder demonstration mot kritiserat FN-avtal – ”Vi kan inte tillåta en brun marsch”

Från Bryssels socialistiske borgmästare Philippe Close blev det dock ett tvärt nej varpå arrangörerna började ifrågasätta yttrandefriheten. Dagen därpå meddelade grupperingarna att man avsåg att genomföra demonstrationen ändå.

LÄS MER: Trotsar Bryssels förbud att demonstrera mot FN-avtal – ”Politikerna ignorerar folkets vilja”

FN-avtalet ansågs vara så kontroversiellt att det ledde till en regeringskris i landet.

LÄS MER: Regeringskris i Belgien – koalitionen spricker på grund av FN:s migrationsavtal

Arrangörerna tog saken till Statsrådet, som granskar beslut på alla regeringsnivåer, för ett akut avgörande och på fredag kväll ställde sig rådet på demonstranternas sida.

Samtidigt har ett flertal anti-demonstranter uppmanat medborgare att härbärgera migranter under söndagen för att säkerställa deras säkerhet medan demonstrationen pågår. Samma grupper som är för FN-avtalet planerar även att hålla en egen manifestation.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

197 KOMMENTARER

 1. Muren kring Brysseladeln som blev rika och adliga på folket blod och svett, muren börjar rämna.
  Processen har börjat och kan inte stoppas. Stormar att vänta.

 2. Vadå att brun marsch inte kan tillåtas, trodde det var mer regel än undantag… det har ju varit sådana permanent ett bra tag nu😉 i alla fall från MENA

 3. Hoppsan en antidemokrati blev plötsligt demokrati igen. Tur att vi svenskar som vet bäst fortsätter med vår antidemokrati demokrati.

 4. ÄVEN SVENSKAR BORDE HA PROTESTERAT
  Bor stora delar av året i Bryssel och vet att det finns stora grupper i samhället som är helt emot massinvandringen.Har inte besökt Malbaeck där det vimlar av terrorister.
  Bor i Wouluve och där ser man betydligt färre hucklen än i dagens Täby där jag bott i 40 års tig
  Det är dags för svenskar att vakna!!!

  • Ja, det hade varit det snabbaste sättet att börja om från början!
   Sätt Junker på alkoholavvänjning i ett madrasserat rum.
   Det kan låta hårt men alla måste väl se hur dessa makthavare medvetet förstört Europas välstånd, kultur och välmående…

   • Honom avlägsnas i EU valet, 2019
    He he och redan bestämt hans efterträdare… ..😀😀😀😀😀😀
    ”demokrati” kalar man det.

 5. Lustigt. Så fort folk har en åsikt som inte passar, är den ”brun”. Så fort en marsch ska ske, som inte folk gillar, är den ”brun”.

  Ok, jag fattar, det är en hänvisning till ”brunskjortorna” i forna Tyskland. Men de blev ju bannade av Himmler, och hans SS ersatte dem. Och de var klädda i svart…

  Så än en gång känns det som att vissa historielösa människor hänvisar till saker som är historiskt fel. Dessutom, hur är deras egna historia? Tänker exempelvis på vårt egna SAP, som NDSAP hade som förebild. Men som de idag inte vill kännas vid.

  • Vet du varför SA hade bruna uniformer ”Max Payne”? Dessa uniformer var överskottsmateriel som nazisterna (SA) kunde köpa billigt då de hade används av soldaterna i Tysklands afrikanska kolonier i (främst) Östafrika. Områden Tyskland hade förlorat i WWI. Onödig kunskap? Tja…

   • Men vad är ”onödig kunskap” egentligen? Jag visste inte detta, men det var en intressant fakta. Jag gillar historia. Vi har mycket att lära oss därifrån. Inte minst om vi vill försöka verka intellektuella, och använda oss av uttryck som kommer från historien.

  • Precis. Och ”nazisterna” var socialister, bare en nationalistiskt fraktion, medan andra som t.ex. Sovjet tillhörde var den internationella varianten. Tyskland (och Europa) var full av olika socialistiska fraktioner på 1920 och 1930-talet.

 6. Grytorna ute i Europa har stått och sjudit ett bra tag. Nu närmar de sig kokpunkten och det är en tidsfråga när det kokar över – ”globala uppvärmningen 2.0”.
  Folkets tålamod med korrupta ointelligenta EU-politiker och statsledare, som mörklägger den VERKLIGA agendan, är på bristningsgränsen.

  • Tyvärr påminner det här om Europa innan andra världskriget…
   Massinvandringen har förstört Europa precis som makthavarna ville.
   Nu är det dags att stoppa vansinnet eller så kommer vi närma oss WW3…

 7. Varför söker sig araber och andra till Sverige? Jo här ställs inga krav, här får de allt de pekar på, här kan de begå brott utan att utvisas, här kan de kräva att allt anpassar sig till islam, helt enkelt här kan de ta över utan att ”die dumme Schwede” gör något!

  • På tal om media, de mörkar ofta o gärna. Varför inte kalla dem vad de borde heta, SVARTMEDIA det trumfar brun alla dar i veckan.

  • Men var det inte de bruna, dvs nazisterna, som tillsammans med islamisterna ville överta världsherraväldet? M.a.o. föregångare till dagens globalister.

 8. Alla dessa vidriga och korkade floskler är just fascistoida angrepp på meningsmotståndare: brun, ”grumliga vatten”, ”stöveltramp”, nazist, rasist, fascist, xenofob, islamofob, homofob, transfob, …

 9. Nu är det viktigt att de goda journalisterna följer det ”icke bindande” FN-avtalet, där ”vi förbinder oss”, genom att inte alls skriva om denna demonstrationen. Det är viktigt att vi har en positiv människosyn, i synnerhet gentemot migranterna som är värdare än de värdelösa medborgarvärdarna i den uppochnedvända världen.

 10. Det behövs bara en sak för att dom Onda (7-klövern,EU m.fl.) ska segra. – Det är att dom Goda (d.v.s majoriteten av befolkningarna) håller käft och knyter näven i fickan.
  Svårare än så är det inte för dom Onda att segra.

 11. Rät och rätt. Den rätten hade de ändå. Och den rätten skulle de utnyttja vad än de styrande hade sagt.
  Rätt att demonstrera har ALLA människor.

 12. Där argumenten tryter tar nävarna vid,och samma sak är det med globalisternas idoga försök att brunsmeta vanliga patriotiska medborgare som vill försöka rädda sina länder från destruktiv massinvandring och splittring.

 13. Inom några år, så kommer EU med FN att kraftigt förespråka inskränkningar i tryck o. yttrandefriheten i de demokratiska länderna.

  Det finns uppemot 192 länder i världen där uppemot 3/4 av dessa lever under stränga diktaturer….Det finns ingen anledning till att den resterande 1/4 skall få gapa och skrika efter eget tyckande…..resonerar FN o. EU.

  Vänta o. se.

    • Jo. Tack du fick hela djävla bunten, exakt så är det. De kalar OSS svenskar för olika typer, det är bara bulshid, … Det är höriblel hur de terroriserar folket, nu i EU s länder och Sverige. Undrar om de gör det för att få orsaken till att införa undantag tillstånd och gå in med militär insatser, för att trycka ner folket, de som protesterar.
     Så gjordes i Polen 1981-december
     Det var då infördes i Polen undantag tillstånd, militär t

  • Ut ur EU & FN ? Men herre jösses , det går ju inte för sig . Då får ju vår ”fina” & hjärdöda PK-elit inte längre vara med på den globala arenan och leka med dom stora grabbarna längre och glänsa genom att ständigt försöka stå längst fram i första raden . . (O:B:S . . Ironi) . . . X( .

 14. samtidiga mot demonstrationer borde förbjudas anser jag, skall man göra det anser jag att man skall göra det före eller efter.

  Man avbryter inte någon när dom talar, genom att tillåta motdemonstrationer blir det som att avbyta.

 15. Det är obegripligt att inga av dom västeuropeiska folken sagt ifrån tidigare. Vi har ju trots allt kunnat rösta . Vi har alla sett och upplevt otrivsamheten med att omges av människor som faktiskt inte gillar oss. Dom tycker så illa om oss att dom dödar sin dotter om hon skulle få en pojkvän från vår krets.

 16. FN klarade inte av att rädda tredje världen,
  så nu har man av någon outgrundlig anledning bestämt sig för att istället krossa alla I-länder…

 17. Känns som något ligger i luften nu, kan det vara det nya FN avtalet som blir den tändande gnistan? Hoppas på det faktiskt.

 18. Demonstranterna måste skyddas mot muslimer och vänsterextremister, inget annat. Sedan när började den inhemska befolkningen ge sig på muslimer? Sanningen är tvärtom, terroristattacker och dagliga brott mot civilbefolkningen genomförd av muslimer är verkligheten. Den bruna dyngan består av politiker som stödjer detta.

 19. 50 000.. man börjar undra vad som är fel på svenskar egentligen är det så viktigt att sitta hemma än fredag kväll med en chips påse istället för att göra något av sitt liv

  • I Sverige tänker inte folket (82%) själva. Hjärntvätten från SR/SVT har gått hem. Själv så tittar/lyssnar jag på många programinslag, av den anledningen så vet jag vad ”hjärntvätt” är.

 20. Det finns alltså hopp om vettiga människor i maktpositioner som står upp för folket rätt till demonstrationer.
  Vore roligt om Svenska folket också reste sig upp från TV-sofforna och visar lite vilja och motstånd i ett sjukt land där demokratin är satt ur spel!

 21. Dags för Borgmästaren och ta sitt ”ansvar” och avgå med omedelbar verkan!
  Motdemonstranterna bör anhållas.

 22. Enligt Gustav Fridolin så är SD och andra högerextrema partiers fel.
  Att han tillsammans med Fredrik Reinfeldt sen 2006 verkligen har förstört ett fungerat land så att det snart är ett U-land verkar han inte förstå. Undra hur mycket han har snortat i sina dar.
  friatider

 23. Den som är lite insatt i färgläran vet att blandas rött och grönt, så blir det skitbrunt.
  Så . . röda sossar och gröna miljömuppar blir . . haha : ) !

 24. Måste de demonstrera, globalism och klimatskrämsel är ju något som är synnerligen positivt och tänk vilka kunskaper vi får in från vår södra kontinentgranne t.e.x konsten att spela bongotrumma, batik och…….äh……. och…….äh…….ett ögonblick ska bara googla lite så kommer nog mera.

 25. Från artikelserie i Expressen, om kvinnor i Afghanistan: ”UNDER BURKAN 20-åriga Sabzagul har överdoserat tabletter, försökt skjuta sig, hänga sig och kastat sig ut från ett tak. Hon har blivit bortgift med en äldre man, en ung pojke och tvingats ha sex med släktingar. Hennes mamma Nazanin, som blev misshandlad av Sabzaguls pappa, säger att det enda som hon och hennes dotter har genomlevt är smärta:
  – Livet i Afghanistan är för män, inte för kvinnor.”

  Okej. Och lösningen är då att afghanska män transplanteras till Sverige?
  Jag menar, vad vill Expressen uppnå med denna serie? Ja, det är synd om dessa kvinnor, men hur vill Expressen lösa problemet? Säkert är att islam är en av orsakerna till lidandet. Varför ska vi då importera islam?
  Jag litar inte på att gammelpressen vill oss väl. Det har vi sett bevis på gång på gång. Tjänar den här artikelserien syftet att vi ska ”öppna våra hjärtan” för mer arabisk invandring? Det finns alltid en baktanke.

  • Vi skulle ha tagit hit kvinnorna och hjälpt dem. Då hade Sverige kunnat säga att man är en humanitär stormakt.
   Istället tog vi hit de våldsamma männen. Så att de även ska plåga, våldta och misshandla svenska kvinnor.

  • Vi kan väl importera 9000 afgh unga kvinnor istället för unga män. Men då passar inte galoscherna i Afghanistan. Nä inte kvinnorna utan det skall var unga män som arbeta här och skicka hem pengar till Afghanistan . Det kan ju en apa räkna ut. Kvinnorna hade nog behövts här inom vården som skall vara underbemannad.

 26. Borgmästaren … Brun marsch. Vad är det för människor som styr och ställer? Varför har inte utvecklingen och det nuvarande samhällstillståndet i Europa fått fler människor att inse att allt håller på att gå åt helvete.
  Vad har de (de styrande) gjort med våra länder? Hur kunde de? Massinvandring av främmande kulturer och människor som inte passar in och inte överhuvudtaget ska vistas i våra västerländska länder, höjer de (de styrande) till skyarna. De, utlänningarna, (muslimer bl.a) är ”räddningen” för Europas länder. Man tar sig för pannan…

  • EU Regimen trycker ner all folk i länderna. Och vi duger som skattebetalarna för att de få skattemedel att slösa bort.

 27. Först släppet de in ca 50 miljoner muslimer och dysfunktionella individer i EU och sedan i framtiden när europas ekonomier går på knäna och det uppstår stor social oro så kommer diktaturen att slå igen sin stora käft.

  Med ”allas säkerhet” som ursäkt kommer man kräva massövervakning, chippning av alla, en europeisk insatsstyrka som brutalt slår ner all opposition och total censur i media – och därefter kommer man att införa samma system för sociala krediter som har införts i Kina

  Allt detta är medvetet planerat årtionden tillbaka i tiden och sker inte av en slump

  • Man hör inte ett skit i MSM. Protesterna i Frankrike beskrivs inte överhuvudtaget. Staten har i stort sätt blockerat alla införselvägar till Paris. Stoppat, tåg och tunnelbana. Man använder panzar och tårgas mot fredliga demonstranter. Allt för att antalet demonstrationer ska sjunka.

   • Jag vet vilken sida jag komma springa till. Ingen tvekan.
    Men har du märkt att tonen hårdnar, både hos oss och globalisterna? Det är illa, men också en ren konsekvens. Jag förstår dock inte fullt ut deras incentiv. Det är väldigt svårt att förstå en galning.

 28. Antidemonstranterna gör sig själva en björntjänst . Att skydda eller gömma dessa hatfulla ”såna där” med den ilska de måste känna, lär drabba dessa ”samariter” .
  Vi skulle haft lika dant mod .
  Europas folk har fått nog av vansinne och näriga dumhuvuden till politiker !
  Intressant om polisen värnar om politikerna eller folket de själva tillhör .
  Bara att önska : Lycka till !

  • Ja, absolut. Men de kanske känner att diktaturen trots allt måste smygas in.
   Om det finns någon demokrati kvar, så har alternativa media nu allt ansvar på sina axlar. Att försöka komma ut, att nå folk som befinner sig i msm’s grepp och gamla ingrodda vänsterföreställningar.
   Det handlar väldigt mycket om media och att vinna det kriget i första hand. Att försöka förmedla sanning och inte vinklad sanning åt folket. Ofta i msm råder det tystnad om att rapportera det negativa i massmigrationens vansinne. Verkligheten måste fram.

 29. OT:
  Sifo i december, jämfört med valresultat i september

  Socialdemokraterna: 29,7 procent (+1,4)
  Vänsterpartiet: 7,7 procent (-0,3)
  Miljöpartiet: 4,2 procent (-0,2)

  Centerpartiet: 7,7 procent (-0,9)
  Liberalerna: 4,0 (-1,5)

  Moderaterna: 19,0 procent (-0,8)
  Kristdemokraterna: 6,6 procent (+0,3)
  Sverigedemokraterna: 20,0 (+2,5)

  Väljarbarometern bygger på 8.658 intervjuer gjorde mellan 3 – 13 december. 50 procent är telefonintervjuer och 50 procent är panelintervjuer. 11,97 procent uppgav inget parti.

 30. Ja vad skulle dom göra när massan sa att vi kommer ändå…??…
  Tänk om något sådant kunde hända i Sverige…
  ni som kan..var med och stå upp för vårt land..en liten bäck blir alltid en å till slut..
  ta på er en väst och gå ut i ”värmen” av andra gula västar…

 31. Kriget mot oss vita människor fortsätter, vi måste slåss för vår rätt att leva igen, eu håller på att förvandlas till en diktatur, lika sovjetunionen, snart sänds de som inte tycker som diktaturens medlöpare till fängelse och ”uppfostringsanstalter”

 32. Oj vad spännade det ska bli med alla nya människor från skiftande kulturer.
  3-4 miljoner nya gäster närmaste åren som berikar vår tristessa vardag hade inte varit helt fel.
  Är så förväntansfull så det går bara inte att somna, känner mig som Peter Griffin dagen före julafton.

 33. Det största problemet mänskligheten står inför är den vansinniga befolkningsökningen i världen. Det kommer gå åt helvete om vi låter detta fortgå. Minst hälften av jorden befolkning skulle man behöva ta bort men istället ökar den lavinartat. I början på 1900 talet var vi bara 1,6 miljarder människor på planeten. Idag är vi 8 miljarder! Och så oroar vi oss för att det kan bli någon grad varmare eller att havet ska stiga någon millimeter. Snacka om prioriteringar.

 34. Dom kan ju försöka pracka på oss det här för framtiden. Tror dom att vi kan hjälpa fler människor om vi låter oss våra länder förfalla? Är dessa människor som leder oss in i fördärvet verkligen utbildade, eller har dom bara gjort allt för att anpassa sig för kompisarnas konsensus? Inser dom hur krig startats i historien? Och att se Junker agerar gör ju en trygg…. hmm HUR I HELVETE KUNDE DOM LÅTA HONOM LEDA EUROPA? Han skulle inte klara ett taxi-körkort. Men sitta på fina middagar och trycka i sig sprit funkar. WE ARE NOT DRUNK YET! MEN hela EU är totalt spritskadat tydligen…..

 35. Ska bli kul när det ”fina” folket och öfre medklassen också får känna av resultatet av globalismen och dess planerade flyktingströmmar. Lite kidnappningar, personrån i flådiga lyxvillor och lyxbilkapningar. Än så länge har dessa äckel levat skyddat i sina ”fina” bostadsområden men våldet börjar också närma sig dessa dubbelmoralsäckel.

  • Det är först när ”finfolket” kommer att drabbas i allt större omfattning av det importerade eländet som det lär bli liv i luckan och kanske t.o.m en förändring , om det nu inte klockan har passerat 12 med råge tills dess vill säga . . . X( .

   • Det värsta är att de har medel och kontakter så de kan fly landet när de vill. En annan fattig sate får snällt stanna kvar och se eländet. Dessa äckel har en stor skuld i att landet har fördärvats.

 36. Synd att svenskar är fega ynkryggar för att gå ut och massdemonstrera. Om både tyskar, svenskar, spanjorer m.fl skulle följa fransmännens och belgarnas exempel så skulle det kunna bli stora politiska förändringar, men i det här landet sitter man hellre vid köksbordet och klagar eller stoppar huvudet i popcornskålen till Idol eller bonde söker fru

 37. Alla borde läsa om vad Bilderbergergruppens folk sysslar med Sveriges rikaste familjer är Bilderbergergruppens mest pålitliga medlemmar som i över 50 års tid hjälp till att importera så mycket invandrare som möjligt!
  Våra folkvalda politiker har stått Storfinansen bi och givit dem en ny extrem välfärd!

  Tyvärr gott folk även SD har hjälpt till med detta bidrag till Storfinansen sedan man har lagt ned skriverierna när det gäller invandringen!
  Jimmie Åkesson vill behålla mångkulturen, men först måste vi få ordning på den befintliga enligt Jimmies eget uttalande i Riksdagen!
  Detta kan vi tänka på, varför AfS bildades och inte som medlöpare till Bilderbergergruppen!
  Själv har jag inte det minsta förtroende för politiker!

 38. Dags att reformera den svenska ”demokratin”?…..

  ”Schweiz är ett smart land. Här är regeringskriser och långbänkar hos talmannen okända företeelser. Regeringens sammansättning styrs nämligen av den Magiska formeln som definieras av sifferserien 2-2-2-1 och har använts sedan 1959. Bakom döljer sig en regering (förbundsrådet) bestående av två ledamöter vardera från de tre största partierna plus en från det fjärde största partiet.

  Varje år byts ordförande (Presidenten) i denna sjumannaregering enligt ett rullande schema. Politiker är rätt anonyma i detta land där politik inte är ett yrke (som i Sverige!) utan ett förtroendeuppdrag där deras maktutövning begränsas av Västeuropas lägsta skatteuttag.

  Är det då ett land utan opposition? Icke! Medborgarna utgör oppositionen. 50,000 namnunderskrifter mot ett ifrågasatt regeringsförslag utlöser automatiskt en folkomröstning. Denna Harmonidemokrati förklarar varför det gått så osedvanligt bra för detta land.”

  https://newsvoice.se/2018/12/regeringskrisen-unik-sverige/

  • Ja, ” demokrati ”” det är bara ord som man hittade på, under dom orden kan visa politruckar göra va de vill och 👺👺blåser folk rejält

 39. FN har spårat ur fullständigt. Istället för ett forum där alla kan prata med alla har FN blivit en kommunistisk bastion med världsherravälde som mål.

 40. FN har blivit en organisation som ser efter fattiga länders intressen. Med att placera delar av sina befolkningar i rikare västländer minskar de pressen av befolkningsökningen samtidigt att de skickar hem pengar till sina anhöriga. Vad vi har för intressen av det i de mer välskötta länderna har jag svårt att förstå.

 41. Belgien och Frankrike visar att det går att skaka om den arroganta makten. Tyvärr har inte alla länder den stake som krävs.

LÄMNA ETT SVAR