På onsdagen hölls ett förhör i Pennsylvania i regi av delstatens republikaner där man ville gå djupare in på uppgifterna om oegentligheter och valfusk. Under förhöret ringde president Trump in och gav sin syn på läget.

Ett flertal vittnen berättade om hur man på olika sätt tycks ha försökt att fuska till sig en vinst för Demokraternas presidentkandidat Joe Biden. En av de allvarligaste anklagelserna handlar om att republikanska valobservatörer inte fått bevittna rösträkningen, vilket de har rätt till enligt lag.

Trumps kampanj har hundratals vittnesmål som avlagts under ed. Många av dessa har hotats och skrämts för att tystas.

Då man tog upp den plötsliga uppgången av drygt 600 000 röster, varav bara ett par tusen gick till Trump, gick ett sus genom publiken. 670 000 röster som inte kunnat observeras ordentligt menar man inte borde tas med i rösträkningen.

Då Trump själv ringde in sade han att Bidens vinst måste upphävas då den egentliga vinnaren är han själv och att det som skett inte är värdigt ett land som USA. Han tackade samtidigt de som nu gör sitt bästa för att försöka rensa upp i röran.

I Pennsylvania har en domare stoppat delstatens utropande av segrare tills vidare och i Nevada har en domare gått med på att låta Trumps team presentera sina bevis. Liknande förhör som det i Pennsylvania kommer även att hållas i Arizona och Michigan.

I Georgia och Michigan har Trumps team nu lämnat in sina stämningar.