USA: s president Donald Trump varnar för att Europa ”förlorar sin kultur” på grund av invandring. Han menar att att fler än en miljon invandrare från främmande kulturer har ”förändrat strukturen i Europa” permanent – och inte på ett bra sätt.

I en intervju med den brittiska tidningen The Sun beklagade Trump nyligen det faktum att europeiska ledare har släppt in så många utomeuropeiska migranter i sina länder.

Trump, som är son till en mor från Skottland och en tysk far, säger att situationen i Europa plågar honom personligen.

”Jag har stor kärlek till länder i Europa. Glöm inte, i grund och botten är jag en produkt från Europeiska unionen, mellan Skottland och Tyskland. Eller hur? Min far Tyskland, min mamma Skottland. ”

”Att låta invandringen äga rum är synd”

”Jag tycker att det som har hänt med Europa är synd. Att låta invandringen äga rum i Europa är synd. Jag tror att det har förändrat strukturen i Europa och om ni inte agerar väldigt snabbt kommer det aldrig att bli vad det var och jag menar inte det på ett positivt sätt. Jag tror att ni förlorar er kultur,” sade Donald Trump.

Det är inte första gången som presidenten uttrycker oro för Europa och den stora invandringen. Trumps uttalanden i den gångna veckans intervju liknar ett annat uttalande som han gjorde i juli 2018. Detta under en gemensam presskonferens med dåvarande brittiska premiärministern Theresa May där de diskuterade Europas invandringspolitik, Nato, Brexit och handelsavtal.