trump

Foto: Michael Vadon, CC BY-SA 4.0

Utrikes

Trump framhärdar: ”Vi kommer vinna”

Publicerad 11/24/2020
Annons

Medan medierna gör gällande att Joe Bidens administration näst intill dagligen tar nya steg mot att ta över presidentskapet i januari, fortsätter president Donald Trump att framhärda och hävda utbrett valfusk som man inom kort kommer att ta till domstol.

en pressträff nyligen presenterade Trumps jurister vad man jämförde vid ett öppningsanförande i en rättegång där man kommer att redovisa bevisen mer utförligt allteftersom.

I ett utspel på sociala medier på tisdagen gör Trump klart att hans team håller på att förbereda sina bevis för att inom kort lämna in sin stämning till domstolen som kan tas ända till högsta domstolen med en stor majoritet konservativa domare.

Länken Trump delar går till Breitbart och handlar om en undersökning som visar att nästan åtta av tio av presidentens väljare tror att valet i början av månaden var riggat.

LÄS ÄVEN: Stor andel amerikanska väljare tror Biden vann tack vare ett riggat val

Trump lade nyligen även upp ett inslag från Tucker Carlson på Fox News där man diskuterar hur media och de stora plattformarna – Google i synnerhet – påverkade valet på olika sätt.

Och i ett utspel på måndagen konstaterade Trump att det i vissa delstater registrerats fler röster än personer som röstade – bara en av många oegentligheter i valet. Samtidigt utropade presidenten att ”Vi kommer vinna!”.

”Kommer bli episkt”

Enligt advokat Sidney Powell, som arbetat tillsammans med Trumps team, talar bevisen man samlat ”med överväldigande styrka för att denna mjukvara [Dominion] använts för att flytta miljontals röster från president Trump och andra republikanska kandidater till Biden och andra demokratkandidater”.

Stämningen man avser lämna in inom kort beskriver hon som att ”det kommer att bli episkt”.

Röstningssystemet Dominion har Samhällsnytt rapporterat om tidigare och i ett längre inslag, uppdelat i tre klipp, på One America News Network har man satt det under lupp.

Ytterligare oegentligheter fortsätter att upptäckas och uppmärksammas av enskilda privatpersoner.

Media: Trump har gett upp

Påståendena på tisdagen om att Trump skulle ha ”gett sig”, för att Bidens team getts tillgång till federala resurser, avvisas av presidenten.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1049Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons