trump

NASA/Bill Ingalls

Utrikes

Trump: Jag deltar inte i Bidens installation

Publicerad 1/8/2021
Annons

President Donald Trump gör på fredagen två uttalanden på Twitter, där han fått tillbaka kontroll över sitt konto efter att ha varit utelåst i tolv timmar. I ett av utspelen gör han klart att han inte avser närvara då Joe Biden svärs in som president den 20 januari.

Efter att ha försökt mana till lugn under onsdagens oroligheter i Washington men censurerats av sociala medier publicerade Trump under natten mot fredagen svensk tid ett videoklipp där han fördömde stormningen av Kapitolium och sade att han nu ska fokusera på en ordnad övergång till Joe Biden.

”Till alla de som frågat, jag kommer inte att gå till invigningen den 20 januari”, twittrar presidenten på fredagen.

Därmed blir Donald Trump den första sittande presidenten sedan Andrew Johnson för 152 år sedan som inte deltar vid ceremonin.

LÄS ÄVEN: Facebook och Instagram blockerar Trump för resten av presidentskapet

Någon timme tidigare adresserade Trump de 75 miljoner amerikaner som röstat på honom i valet i början av november och försäkrar att de kommer att ha en stark röst även för lång tid framöver samt kommer inte att behandlas respektlöst eller orättvist på något som helst sätt.

I ett utspel som togs bort av bland annat Twitter och Facebook där Trump försökte mana till lugn skrev presidenten också att händelserna är en konsekvens av att man stulit valet från amerikanska patrioter som behandlats illa och orättvist under lång tid. I den borttagna videon sade han även att han känner med folket.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1042Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons