På lördagen höll USA:s tidigare president Donald Trump en valkampanj i Nevada där han gav sin syn på kriget mellan Ryssland och Ukraina som nu har pågått i åtta månader.

Trumps uttalande kommer bara dagar efter att Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj stängde dörren för att på något sätt förhandla med Ryssland. Detta efter att den ryske presidenten Vladimir Putin tagit beslut att integrera fyra utbrytarregioner i Ukraina in i Ryssland.

LÄS ÄVEN: Zelenskyj: Nato måste bomba Ryssland

Enligt Donald Trump måste fredsförhandlingar genast indelas för att undvika ett tredje världskrig, rapporterar Newsweek.

– Nu har vi krig mellan Ryssland och Ukraina med möjligen hundratusentals som dör. Vi måste kräva omedelbara fredsförhandlingar eller så hamnar vi i tredje världskriget och det kommer inte finnas något kvar av vår planet på grund av att korkade människor inte hade en aning. De hade ingen aning. De förstår verkligen inte, sa Trump.

LÄS ÄVEN: Nato: ”Ukraina kommer att segra”

Se videon nedan:

Inget krig om Trump var i Vita huset

Brasiliens president Jair Bolsonaro, som uppges vara god vän med både Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin, intervjuades nyligen av nyhetsmagasinet Veja där han gav sin syn på globala problem.

– Vissa tror att kriget i Ukraina inte skulle ha inträffat om Trump fortfarande hade makten. Jag delar den uppfattningen, sa Bolsonaro enligt Reuters.

LÄS ÄVEN: Mer militär hjälp till Ukraina: ”Viktigt att Ryssland inte vinner”