Faksimil Youtube

Utrikes

Trump redo för politisk comeback

Publicerad 5/17/2021
Annons

Innan Donald Trump bordade Air Force One sista gången som president, vinkade han och gav han sina supportrar beskedet: ”Vi kommer tillbaka, i någon form”. Nu tyder mycket på att det arbetet satt igång.

Donald Trump är den medialt mest uppmärksammade presidenten i historien, enligt DN. Hans ord och handlingar skapade nästan dagligen rubriker världen över. Numera är det mer sällan hans namn nämns i nyheterna.

Faktum är att Trumps frånvaro i media medfört att CNN tappat hälften av sina tittare sedan han lämnade presidentposten. Dessutom är den forne presidenten fortfarande avstängd från både Facebook och Twitter, vilket Samnytt tidigare rapporterat om.

LÄS ÄVEN: Hälften av CNN:s tittare försvann när Trump lämnade Vita huset

Styr Republikanerna från Mar-a-Lago

När Trump lämnade Vita huset i början av året flyttade han tillsammans med hustrun Melania, yngste sonen Barron och ett flertal andra familjemedlemmar till Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, en lyxresort som varit i Trumps ägo sedan 1985.

Under presidentskapet kallades Mar-a-Lago omväxlande för det Södra vita huset och Vinter-vita huset, då Trump ofta hellre arbetade därifrån än i Washington DC.

Trump har ett fortsatt stort stöd i det Republikanska partiet. Redan under sitt första offentliga framträdande efter maktöverlämningen, Conservative Political Action Conference den 28 februari i år öppnade han för att ställa upp i presidentvalet 2024.

– Vem vet, jag kanske beslutar mig för att besegra dem en tredje gång? Sa han med hänvisning till att det senaste valet av många, inklusive Trump själv, anses ha varit riggat.

LÄS ÄVEN: Facebook erkänner valmanipulation i USA

”Vid gott mod”

På senare tid har det dykt upp fler tecken på att Donald Trump nu förbereder en politisk comeback. Nyligen annonserade Texas republikanske senator Ted Cruz i sociala medier att Trump förbereder sin återkomst i storpolitiken. Efter en middag på Mar-a-Lago skrev han bland annat ”Han är vid gott mod!” om Trump och tillade att de två diskuterat samarbete för att återta representanthuset och senaten 2022.

I onsdags petades Liz Cheney från posten som Republikanernas tredje högsta ledare i representanthuset. Cheney har varit extremt kritisk till Trump och petningen ses som ett tydligt tecken på att Trump vidmakthåller sitt grepp om partiet.

LÄS ÄVEN: USA: 120 generaler varnar för att landet är under attack av marxister – ’Djup fara’

Har stort stöd i partiet

Senator Lindsey Graham, en av Trumps mest lojala supportrar i kongressen, bekräftar detta i ett uttalande inför omröstningen där Cheney förlorade sin position.

– Kan vi fortsätta framåt utan president Trump? Svaret är nej. Jag har alltid gillat Liz Cheney, men hon har fattat beslutet att det republikanska partiet inte kan växa med Trump. Mitt beslut är att partiet inte kan växa utan honom.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
809Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons