Trump stämmer Clinton för falska anklagelser om Rysslandskopplingar
Foto: Michael Vadon, CC BY-SA 2.0 / Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

De falska anklagelserna, som medier runtom i världen okritiskt förmedlade utan att det fanns någon substans, har nu fått före detta president Donald Trump att stämma Hillary Clinton och andra demokrater.

På torsdagen lämnade Trump in en stämning mot sin rival i 2016 års presidentval. Motiveringen är att hon och andra demokrater försökte rigga valet genom att knyta Trumps kampanj till Ryssland.

LÄS ÄVEN: Hillary Clinton spionerade på Trump: ”Större än Watergate”

”I samverkan konspirerade de tilltalade illvilligt för att väva en falsk berättelse om att deras republikanska motståndare, Donald J. Trump, samarbetade med en fientlig utländsk suveränitet”, står i den108 sidor långa stämningsansökan som lämnades in till en federal domstol i Florida.

Trump yrkar på åtminstone 24 miljoner dollar i skadestånd. Samtidigt fortsätter den före detta presidenten hävda att det förekom så pass mycket fusk i valet 2020 att Joe Biden vann.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.