På nätet förekommer nu rykten om att president Donald Trump kan komma att aktivera en presidentorder för att utlysa nationellt nödtillstånd för det valfusk man hävdar präglade valet i början av november. Han uppmanas av sina anhängare att ”korsa Rubicon”.

För ett par dagar sen spreds uppgifter om att Trumps försvarsminister beordrat ett stopp för övergångsprocessen till Joe Bidens administration på försvarshögkvarteret Pentagon.

Detta tillbakavisades med hänvisning till att man bara gett personalen extra ledigt under julen och att processen skulle fortskrida efteråt. Men kort därpå meddelade Yohannes Abraham från Bidens övergångsteam att inget sådant avtal finns och att man oroar sig för stoppet.

LÄS ÄVEN: Farage: Kina på väg mot världsherravälde med Biden som president

Efter att Trumps team försökt göra allt i sin makt för att få det påstådda valresultatet ändrat, då man menar att Trump egentligen vann ifall man bara räknar de giltiga rösterna, uppmanar nu hans anhängare presidenten att ”korsa Rubicon” – en referens till då Julius Caesar anklagats för förräderi och korsade floden med samma namn för att starta ett inbördeskrig och ta över makten i Rom som diktator.

Det ska också ha varit i samband med detta Julius Caesar myntat uttrycket Alea iacta est (Tärningen är kastad).

Order 13848

Enligt presidentorder 13848 som skrevs under i september 2018 kan den sittande presidenten utlysa nationellt nödtillstånd ifall utländsk inblandning i USA:s val har förekommit. Nu hoppas många på att Trump kommer att aktivera ordern.

LÄS ÄVEN: Invandringen till USA spås öka dramatiskt under Biden

Oder 13848, som tros ha skapats just för att hantera en situation som nu uppstått, stipulerar att företrädare för landets underrättelsetjänster högst 45 dagar efter ett val ska utvärdera ifall någon slags påverkan eller inblandning av ett annat lands regering har skett.

”All slags makt”

Enligt advokat Sidney Powell, som jobbat tillsammans med Trumps team för att gräva fram bevis för valfusket, kan presidenten komma att använda ordern vilket skulle ge honom ”all slags makt” för att utreda oegentligheterna.

LÄS ÄVEN: Joe Bidens planer för USA väcker oro

John Ratcliffe, Director of National Intelligence, måste nu presentera vad man vet för att uppfylla kravet om en redovisning 45 dagar efter valet. Det är dock oklart om så kommer att ske.

Sensationella uppgifter

Kommer Radcliffe att presentera en rapport kommer alla amerikaner att chockas, menar Powell. Hon menar också att man aldrig tidigare bevittnat något liknande i landets historia och det måste stoppas här och nu, i annat fall kommer USA aldrig att ha ett till fritt och rättvist val.

LÄS ÄVEN: Kinesisk ekonomiprofessor: Biden är i Kinas grepp

Spekulationerna fick nytt liv på lördagen då Trumps team postade nedanstående bild på Snapchat som vissa menar syftar på floden Rubicon.

LÄS ÄVEN: Högsta domstolen avvisar Texas stämning