trump

Faksimil Youtube

Utrikes

Trump: Valet långt ifrån över

Publicerad 11/7/2020
Annons

På lördagen påstås Demokraternas presidentkandidat Joe Biden ha utsetts till vinnare i valet. Samtidigt meddelar president Donald Trump att valet är långt ifrån över och att han inte kommer att ge upp förrän alla oegentligheter har klarats upp.

Det var efter att CNN gick ut och förklarade Biden som vinnare som övriga medier följde efter.

Ungefär samtidigt pågick en pressträff med Trumps advokat, New Yorks före detta borgmästare Rudy Giuliani, som hade med sig ett flertal republikanska valobservatörer som hindrats från att göra sina jobb. Långt fler vittnen har samlats men inte alla vågar framträda då de redan nu utsatts för hot.

LÄS ÄVEN: ’Tekniskt fel’ i mjukvara gav tusentals extra röster till Biden

Hela pressträffen:

Man framhöll speciellt de 700 000 röster i Pennsylvania som ingen republikansk observatör fick ta del av, vilket bryter mot lagen. På flera håll har man aktivt förhindrat den enligt lagen stipulerade insynen och transparensen.

Medan medierna basunerar ut Bidens påstådda vinst, trots att elektorerna röstar först den 14 december, gjorde Trump ett uttalande där han försäkrar att valet är långt ifrån över och att man på måndag kommer att påbörja processerna med att ta oegentligheterna till domstol.

Republikanernas ordförande Ronna McDaniel påpekar att det inte är medierna som avgör vem som vinner val utan väljarna och att de små skillnaderna som Biden påstås ha vunnit med lätt kan förändras efter att rösträkningarna är helt klara varav vissa kommer gå till omräkning.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
660Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons