För ett par dagar sen gick före detta president Donald Trump ut och hävdade att han kommer gripas på tisdagen, och nu går Floridas guvernör Ron DeSantis till attack mot åklagaren i fallet.

Det är oklart exakt vad Trumps uttalande gäller men i amerikanska medier har det spekulerats om ett nära förestående åtal mot Trump i delstaten New York. Detta ska avse Trumps inblandning i utbetalningar till den tidigare porrfilmsskådespelaren Stormy Daniels, som expresidenten påstås ha haft ett förhållande med.

LÄS ÄVEN: Trump: Jag kommer GRIPAS nästa vecka

”Protestera, ta tillbaka vårt land”, skriver Trump i inlägget på den egna sajten Truth Social.

Dagen därpå kallar Trump åklagaren i fallet, Alvin Bragg, för ”Soros-stödd”.

Trump hävdar också att då Bragg först intog posten som Manhattans distriktsåklagare gjorde han klart att det inte fanns något fall mot expresidenten, för att sedermera ändra sig efter påtryckningar.

Får stöd av DeSantis

Även om Trump och Floridas guvernör, republikanen Ron DeSantis – som beskrivits som en framtida president, inte är goda vänner och expresidenten regelbundet attackerar honom på Truth Social, får Trump nu ändå indirekt stöd av honom.

Då DeSantis, som också väntas ställa upp i presidentvalet nästa år, på måndagen kommenterade fallet kallade även han Alvin Bragg för en ”Soros-finansierad åklagare” som liksom andra Soros-finansierade åklagare utnyttjar sin ställning för att påtvinga samhället en politisk agenda på bekostnad av lag och allmän säkerhet.

Samtidigt betonade DeSantis att han bara har sett ”ryktena snurra” men inga fakta, ”så jag vet inte vad som kommer att hända”.

Fängsla politiska motståndare

I ett uttalande från Trumps kampanj skriver man bland annat att ”Demokrater som missbrukar rättssystemet för att rikta in sig på republikaner är en verklig fråga som påverkar alla amerikaner” och att USA ”kommer inte att överleva om domstolarna är beväpnade för att fängsla politiska motståndare”.

LÄS ÄVEN: Trump attackerar globalisternas Ukrainapolitik: ”De håller oss distraherade från kaoset hemma”