Jail/Trump

Gage Skidmore/Marine Perez

Utrikes

Trump: Jag kommer GRIPAS nästa vecka

Publicerad 3/18/2023
Annons

Donald Trump skriver i ett inlägg på den egna plattformen Truth Social att han kan komma att gripas på tisdag nästa vecka. Bakgrunden till arresteringsordern är den föregivna mutskandalen från 2016 när Trump ska ha betalat 130 000 dollar till porrstjärnan Stormy Daniels för att få henne att ta tillbaka känsliga uppgifter.

Det florerar just nu rykten om att åklagarkontoret på Manhattan ska ha begärt ett möte polisen för att diskutera ett potentiellt åtal mot den tidigare presidenten Donald Trump.

LÄS ÄVEN: Kommitté vill åtala Trump

Enligt källor från det lokala domstolsväsendet kallade man till mötet under torsdag förra veckan. Mötet ska enligt samma källa handla om att planera hur man ska hantera logistiken om det blir åtal.

Åtalet handlar om den långa process som pågått kring den påstådda mutskandalen som kretsar kring porrskådisen Stormy Daniels. Den skandalen handlar om att Trumps dåvarande advokat Michael Cohen ska ha betalat Daniels 130 000 dollar för att inte säga någonting om den affär hon och Trumps påstås ha haft under 2006.

Trumps talesperson menar att det snarare handlar om att Trump förbereder sig för att ställa upp som kandidat i presidentvalet 2024, och att saken därför gäller att hindra Trump från att kandidera.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons