Faksimil Twitter

Turkiets inrikesminister: ”Miljoner migranter kommer och Europa kan inte göra något åt det”

8.6K Shares

I ett klipp som börjat cirkulera på Twitter uppges Turkiets inrikesminister Suleyman Soylu säga att en miljon migranter snart kommer att ha nått Europa vilket kommer att krascha ländernas ekonomier och fälla regeringar. 

I klippet lyder översättningen:

Antalet migranter som når Europa kommer snart vara över en miljon. Det kommer leda till att europeiska regeringar faller, deras aktiemarknader kraschar och deras ekonomier destabiliseras och de kan inte göra något åt det!

 

Alldeles nyligen höll Erdogan ett annat tal, där han uppmanade Grekland att öppna sina gränser då migranterna ändå inte kommer stanna där utan bege sig vidare norrut i Europa:

Muslimskt invasionsförsök

I kommentarerna jämför många det som händer med de invasionsförsök som Turkiet och den muslimska världen gjort under historien.

En annan konstaterade att invasionen redan skett och refererar till de sex miljoner turkar som uppges bo i Tyskland:

Någon användare la upp en video där Erdogan hotar just med att skicka migranter till Europa:

På senare tid har det uppmärksammats hur turkisk polis eller militär beskjutit Grekland med bland annat tårgas. Här syns en ny video på det:

8.6K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.