På fredagen fick en bild på ett TV4-märkt anteckningsblock stor spridning på sociala medier. I anteckningarna som kvarglömts i riksdagens matsal fanns stödord till en intervju med energi- och näringsminister Ebba Busch (KD). Men i stället för hennes namn hade journalisten skrivit ”Ebba Slebba”. Samnytt var först av medier att rapportera om händelsen – och nu har TV4 vidtagit åtgärder.

När Samnytt talade med TV4 Nyheternas chef Fredrick Malmberg på fredagen kunde han bekräfta att det var en av TV4:s reportrar som hade klottrat ned öknamnet om Ebba Busch.

Vid tidpunkten hade han inga planer på att vidta åtgärder mot reportern i fråga. Men på lördagskvällen stod det klart att den kvinnliga reporter som glömt kvar sitt anteckningsblock inte längre kommer att få bevaka politiska frågor.

– Vi tycker att det som reportern ändå har gjort har skadat oss så pass mycket och det har varit tveksamheter kring det så det är därför vi fattar beslutet, säger Fredrick Malmberg till Expressen.

LÄS ÄVEN: TV4-chefen bekräftar: Vår reporter skrev ”EBBA SLEBBA” i riksdagen

”Betett sig oprofessionellt”

Vidare konstaterar Malmberg att tv-kanalen anser att medarbetaren har betett sig oprofessionellt – och att incidenten har skadat TV4:s trovärdighet.

Beslutet om att reportern inte längre ska bevaka politik togs på lördagsmorgonen efter ytterligare samtal om incidenten med anteckningsblocket. Begränsningen av reporterns arbetsuppgifter kommer att gälla ”tills vidare”.

LÄS ÄVEN: Kritiken mot TV4: Hyr in hijabkockar medan kvinnor mördas i Iran