knivdrama-ljungby
Inrikes

Två allvarligt skadade i knivdrama på skolavslutning – fyra unga män häktade

Publicerad 6/14/2019
Annons

Den 10 juni anordnades traditionsenligt brännbollsturnering för avgångseleverna vid Sunnerbogymnasiet i småländska Ljungby. I år blev den så kallade vinbrännbollen inte den roliga tillställning den är tänkt att vara. I samband med spelet hamnade några av eleverna i konflikt med varandra vilket utmynnade i att två knivskars svårt.

Fyra elever – Timur, Ylli, Ibragim och Gazmend – greps av polis och anhölls senare av åklagare. De begärdes sedermera häktade på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkta för mordförsök. Beslut i Växjö tingsrätt om att häkta samtliga fyra med restriktioner togs på fredagseftermiddagen.

De två knivskurna eleverna fördes med ambulans till sjukhus. Tillståndet för en av dem var initialt livshotande men efter operation uppges tillståndet vara stabilt för båda offren.

En femte ung man har gripits och är också misstänkt för inblandning i mordförsöken. Åklagare ska under fredagen ta ställning till om även han ska begäras häktad.

Många elever som fick sin skolavslutning förstörd var ledsna och upprörda efter händelsen och togs om hand för stödjande samtal. Anders Karlsson som är lokalpolischef i Ljungby var på plats och kommenterade händelsen så här till SVT Nyheter:

– Det är väldigt tragiskt för eleverna, en skolavslutning ska präglas utav glädje. Det är ju steget ut i vuxenvärlden men nu sätter det här sitt avtryck på det. Det beklagar jag verkligen.

Anton som är elev på gymnasiet och blev vittne till mordförsöken bekräftar att händelsen satt spår:

– Det är riktigt tråkigt att det ska hända och förstöra studenten. Man kommer gå runt och tänka mycket på det som hänt.

Gasmend är tidigare dömd för narkotikabrott, misshandel, olaga hot, stöld, falsk tillvitelse och flera trafikbrott. Ibragim är tidigare dömd för brott mot knivlagen. Timur är tidigare dömd för narkotikabrott. Ylli är inte tidigare dömd för brott i Sverige.

Bild: faksimil SVT.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons